Antena Meniu Search
x

Sibiul demonstrează că merită şi titlul de capitala gastronomică a Europei

Cu ochii întregii lumi aţintiţi asupra sa, Sibiul demonstrează că merită şi titlul de capitala gastronomică a Europei. Sute de turişti se bucură de un festin în stradă, unde bucătarii prepară în faţa lor reţete internaţionale, într-o reinterpretare pur ardelenească.

de Redactia Observator

la 09.05.2019, 11:11

Vezi și

Cu ochii întregii lumi aţintiţi asupra sa, Sibiul demonstrează că merită şi titlul de capitala gastronomică a Europei. Sute de turişti se bucură de un festin în stradă, unde bucătarii prepară în faţa lor reţete internaţionale, într-o reinterpretare pur ardelenească. Spre exemplu scoicile cu slănină. Invitaţii de rang înalt vor avea parte de un meniu de cinci stele, preparat de chefii care i-au însoţit special în Transilvania.

Nu ai nevoie de hartă şi nici de ghid ca să ajungi pe strada Turnului din Sibiu. Turiştii străini care au auzit de oraşul din Transilvania odată cu summitul s-au lăsat ademeniţi de mirosul îmbietor al preparatelor internaţionale. Le-au fotografiat şi au aşteptat răbdători să le guste.

Şase bucătari iscusiţi vor găti zilnic câte cinci reţete emblematice pentru ţările care şi-au trimis reprezentanţi la summit. Iar turiştii le vor degusta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În meniul zilei şi-a făcut loc o surpriză. Tolba summitului, preparată din piept de raţă şi slănină de mangaliţă, a fost servită cu pară caramelizată şi sosuri dulci din fructe exotice.

Sibiul, care deţine titlul de Regiune Gastronomică Europeană, îşi aşteaptă până duminică turiştii la reuniunea culinară a celor mai cunoscute arome şi reţete de pe continent. Experinţa face tot gustul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Sibiul demonstrează că merită şi titlul de capitala gastronomică a Europei