Antena Meniu Search
x

Simona Halep a fost învinsă de Maria Șarapova

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele puternicului turneu de la Cincinnati. Ea a fost învinsă din nou de Maria Şarapova cu scorul de 6-3, 4-6, 4-6.

 Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele puternicului turneu de la Cincinnati. Ea a fost învinsă din nou de Maria Şarapova cu scorul de 6-3, 4-6, 4-6.

Este a patra oară când cele două tenismene se întâlnesc pe teren. De fiecare dată constănțeanca de pe locul doi în lume a fost învinsă. La fel s-a întâmplat şi aseară cu toate că românca a reuşit să câştige primul set, cu 6-3.

Diferenţa a fost făcută de mobilitatea Simonei, care i-a permis o defensivă dezarmantă în faţa agresivităţii adversarei, dar şi de "generozitatea" Mariei Şarapova în ceea ce priveşte dublele greşeli (5 faţă de 2 Haep) şi greşelile neforţate (22-5). Halep a încercat şi a reuşit în acest prim set să lungească schimburile de mingi şi acest lucru a incomodat-o pe rusoaică.

Aflată în dificultate, Şarapova a apelat din nou la arsenalul de trucuri din dotare, întârzierea serviciului şi mingile aruncate greşit în momentele în care se pregătea să servească. La scorul de 1-4, ea a cerut time-out pentru a primi sfaturile antrenorului Sven Groeneveld, apoi după primul set a cerut să meargă la cabine pentru a-şi schimba echipamentul, lipsind aproape cinci minute. Antrenorul Simonei Halep, Wim Fissette, a profitat de această întrerupere şi i-a acordat şi el câteva sfaturi elevei sale.

În timpul meciului a existat un moment controversat. La scorul de 5-4 şi 15-15 pentru Şarapova. Arbitrul a strigat aut pe o minge ce părea câştigată de Halep, românca a cerut challenge, iar reluarea i-a dat dreptate.

Arbitrul de scaun a decis repetarea punctului, stârnind protestele româncei, care a susţinut că arbitrul a strigat aut după ce Şarapova a jucat mingea şi a trimis-o în fileu. Punctul s-a repetat şi a fost câştigat de rusoiacă, ea încheind ulteror şi setul, cu 6-4, după un meci de două ore şi 32 de minute de joc.

Bătălia de pe cimentul de la Cincinnati a durat două ore și jumătate. Pentru Simona urmează ultima repetiție înainte de US Open: turneul de la New Haven, unde anul trecut a câștigat trofeul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Simona Halep a fost învinsă de Maria Șarapova