Antena Meniu Search
x

România trebuie să aibă operațional în iunie un sistem de urmărire pentru transporturile de lemn

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, a precizat că în luna iunie autoritățile române trebuie să aibă operațional un sistem de urmărire a transporturilor de lemne, pe care să înceapă să-l testeze.

de Redactia Observator

la 24.04.2020, 21:55

- Profimedia
  • Sistem de urmărire al transportuilor de lemn
  • În luna iunie încep testele

Comisarul crede că sunt pași clari pe care autoritățile române trebuie să îi urmeze și nu există o cale mai bună pentru a rezolva această problemă a exploatărilor ilegale decât aceea de a avea un sistem de urmărire.

El a spus, la Antena3, că a fost reasigurat de către ministrul Mediului că testarea va începe în luna iunie a anului în curs.

"În legătură cu imaginile din România, i-am pus întrebări ministrului. Din cauza Covid-19 știm că multe lucruri s-au oprit în loc, munca, operațiunile. Este și cazul autorităților care trebuie să urmărească posibilele exploatări ilegale în România? Am fost reasigurat de ministrul român că pădurarii sau adutoritățile care trebuie să controleze pădurile din România sunt incluse pe listele speciale și că au lucrat în aceste zile, deci am fost reasigurat că nu este cazul. Cred că s-ar putea face îmbunătățiri semnificativ mai mari. Desigur, înțeleg foarte bine vremurile pe care le trăim, cu toții ne luptăm cu criza Covid-19, dar, chiar și așa, celelalte probleme nu au dispărut și, așa cum v-am spus, este foarte important să se înceapă cu sistemul de urmărire, care trebuie să fie complet operațional și, apoi cu problema transparenței. Cred că aceștia sunt cei mai importanți pași, i-am cerut ministrului să ne furnizeze un calendar precis cu momentele în care vor fi implmenetați anumiți pași și, așa cum am spus, Comisia va lua măsurile necesare dacă nu vor fi întreprinse acțiunile, bineînțeles, vom lua imediat măsurile necesare pentru a se conforma la legislația europeană. Când vorbim despre acest sistem de urmărire, vorbim despre luna iunie, apoi, în legătură cu celelalte lucruri, ele cred că pot fi adoptate cu ușurință de autorități pe perioada verii și la asta ne așteptăm", a declarat comisarul.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » România trebuie să aibă operațional în iunie un sistem de urmărire pentru transporturile de lemn