Antena Meniu Search
x

Virginijus Sinkevičius, comisar european pentru mediu: "Sunt la curent cu situația posibilelor exploatări ilegale din România"

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, a declarat, într-o intervenție la Antena3, că este la curent cu situația și acuzațiile recente despre posibilele exploatări ilegale ale masei lemnoase din România.

de Redactia Observator

la 24.04.2020, 21:57

- DPA Images / Lukasz Kobus viA Hepta
  • Comisarul european a discutat cu ministrul Alexe
  • Sistem de urmărire implementat în iunie

Comisarul precizează că a avut discuții cu ministrul român pe această temă și nu numai, iar Ministrul Mediului, Costel Alexe, i-ar fi răspuns la toate întrebările.

"Sunt la curent cu situația, cu evoluția și cu acuzațiile recente despre continuarea posibilelor exploatări ilegale care au circulat pe social-media, în presa românească și firește, au ajuns și la urechile mele. După cum știți, am luat foarte în serios această problemă încă de la începutul mandatului mei și continui să fac acest lucru, iar departamentele pe care le donduc, dar și eu, urmărim îndeaproape evoluțiile și suntem în strânsă legătură cu autoritățile române. Acum câteva zile am avut o discuție la telefon cu ministrul român, pe parcursul căreia mi-a răspuns la majoritatea întrebărilor, am făcut schimb de informații, dar, știți, în primul rând, în această etapă, este devreme să comentăm. Cred că sunt pași clari pe care autoritățile române trebuie să îi urmeze și cred că nu există o cale mai bună pentru a rezolva această problemă a exploatărilor ilegale decât aceea de a avea un sistem de urmărire pus la punct și am fost reasigurat de către ministru că testarea va începe deja în iunie și cred că aceasta este calea care trebuie urmată, pentru că oricând vor apărea posibile acuzații și vor fi posibilități diferite din partea ministerului pentru a le rezolva", a declarat comisarul, în discuția avută cu Sabina Iosub.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Virginijus Sinkevičius, comisar european pentru mediu: "Sunt la curent cu situația posibilelor exploatări ilegale din România"