Antena Meniu Search
x

Video Șoferii ar putea scăpa de drumurile la instituții și statul la cozi. Guvernul vrea ca înmatricularea şi radierea să se facă online

Adio cozi interminabile şi nervi la ghişee! De anul viitor şoferi ar putea să-şi înmatriculeze şi să-şi radieze maşinile online, potrivit unui Proiect de Ordonanţă de Urgenţă aflat pe masa Guvernului. Iniţiativa aparţine Ministerului de Interne şi dacă va fi implementată, ar urma să fie înfiinţată o platformă unde sistemele informatice ale autorităţilor, precum ANAF, primării sau Direcţia de Permise, se vor interconecta. Ar fi un avantaj şi pentru natură: 31 de hectare de pădure ar putea fi salvate anual dacă se renunţă la copiile necesare făcute documentelor.

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 20:34

Vezi și

Înmatricularea şi radierea autovehiculelor s-ar putea face online conform unui proiect de ordonanţă care a fost pus în consultare publică, co-iniţiat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit proiectului, MAI urmează să creeze o platformă dedicată în termen de 6 - 12 luni de la adoptarea actului normativ.

"Este încă un pas înainte pe care România îl face pe drumul transformării digitale, după lansarea aplicaţiei ghişeul.ro şi a cazierului judiciar online gratuit. Ne propunem să îi oferim cetăţeanului o viaţă mai uşoară, o relaţie directă cu instituţiile statului, servicii uşor accesibile şi transparente, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. (...) După adoptarea proiectului de ordonanţă de urgenţă, MAI va dezvolta o platformă, în termen de 6 - 12 luni, ceea ce va permite înmatricularea şi radierea online a autovehiculelor, în primă fază pentru acele autovehicule deja înmatriculate în România", a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Sebastian Burduja, citat într-un comunicat al MCID transmis marţi.

Anul trecut au fost înmatriculate aproape 130.000 de autoturisme noi şi peste 320.000 de maşini aduse din străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Șoferii ar putea scăpa de drumurile la instituții și statul la cozi. Guvernul vrea ca înmatricularea şi radierea să se facă online