Antena Meniu Search
x

Video Șoferii de ridesharing ar putea folosi banda specială destinată transportului public

Clienţii care folosesc serviciile de taxi alternativ ar putea ajunge mai repede la destinaţie. În curând şi şoferii de ride-sharing ar putea primi permisiunea de a merge pe benzile speciale destinate până acum doar pentru autobuze şi, în unele oraşe, pentru taxiuri.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 23.12.2021, 08:35

Vezi și

Acest proiect nu face altceva decât să le ofere câteva drepturi în plus şoferilor platformelor de ridesharing, drepturi pe care le au taximetriştii clasici. Pentru că vorbim tot despre transport public, însă despre unul alternativ, propunerea este ca şi aceşti şoferi să poată circula pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun.

Condiţia este însă ca aceştia să se afle în cursă, deci să aibă client la bord. Prin acest proiect, spun iniţiatorii, se va reduce discriminarea dintre platformele de ridesharing, tot mai folosite în ultima perioadă şi taximetriştii clasici. Totuşi, pentru a nu încurca mersul mijloacelor de tansport în comun la orele de vârf, este posibil ca această permisiune să se poată face după un anumit program. Totul este însă doar un proiect depus de un deputat USR, deci până când ar putea deveni lege ar mai putea dura ceva timp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Șoferii de ridesharing ar putea folosi banda specială destinată transportului public