Antena Meniu Search
x

Video Şoferul beat şi drogat care a ucis un primar a fugit din ţară. Nu a fost reţinut la timp pentru că laboratorul era închis de sărbători

Un bărbat din Olt care a provocat un accident mortal de Crăciun a fugit din ţară până au reuşit anchetatorii să obţină confirmarea că trebuie arestat. Conducea băut, iar poliţiştii au cerut şi teste anti-drog. Colegii lor de la laborator au fost, însă, liberi de sărbători, iar când s-au întors la serviciu şi au confirmat bănuiala, era prea târziu. 

de Redactia Observator

la 03.01.2024, 19:25

Vezi și

Şoferul, în vârstă de 32 de ani, a intrat în plin, în seara de Crăciun, într-o ambulanţă cu care se întorceau acasă, de la dializă, şase oameni. Conducea haotic, şi în apropiere de Slatina, a intrat pe contrasens. A fost lăsat în libertate până când au fost gata analizele toxicologice. Individul a profitat şi a dispărut. 

Până au reuşit anchetatorii să obţină confirmarea că trebuie arestat, bărbatul a fugit din ţară

Amalia Ionela Cojocaru - prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina: În data de 28.12.2023, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a comunciat faptul că autorul accidentul a părăsit ţara. 

A doua zi, rezultatele confirmau suspiciunile poliţiştilor - individul condusese băut şi drogat. Căutările lui s-au extins astăzi şi în afara României. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Șerban, purtător cuvânt IPJ Olt: Tânărul a părăsit teritoriul României anterior dispunerii unei măsuri preventive împotriva acestuia, iar pe numele său a fost emis atât mandat de arestare preventivă, cât şi mandat european de arestare. 

Câţi ani de închisoare riscă

Victima din accidentul de circulaţie era un primar din Olt, în vârstă de 61 de ani, aflat la al treilea mandat. Soţia şi fiul lui îi acuză acum pe poliţiştii care anchetează cazul. 

Soţia primarului ucis: Nu e arestat şi eu vreau dreptate! Dar cât mai repede, că aşa o să facă mereu (n.r. şoferul). Cineva l-a ajutat de a scăpat. 

Fiul primarului: Din punct de vedere legal ar fi trebuit să primească cel puţin 24 de ore pentru că a fost un decedat pe loc. Din surse la fel de sigure, ştim că avea şi droguri la el în maşină în momentul accidentului. El este şi un dealer. 

Şoferul de 32 de ani nu va putea fi condamnat cu suspendare. Pedeapsa maximă este şapte ani, dar poate primi un spor cuprins între şase luni şi trei ani pentru că a fugit din ţară în timpul anchetei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Şoferul beat şi drogat care a ucis un primar a fugit din ţară. Nu a fost reţinut la timp pentru că laboratorul era închis de sărbători