Antena Meniu Search
x

Somon contaminat cu Listeria: ce pot face românii care au consumat produsul. Primele simptome sunt durerile de cap şi febra

Două tipuri de file de somon contaminate cu bacteria Listeria au fost retrase de pe rafturile unui lanţ de hipermarketuri. Persoanele care au consumat somonul contaminat sunt sfătuite să meargă cât mai repede la un medic.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 13.09.2023, 09:57

Două sortimente de somon contaminate cu Listeria au fost retrase de la vânzare.
Două sortimente de somon contaminate cu Listeria au fost retrase de la vânzare. - Profimedia

Două tipuri de file de somon au fost retrase din mai multe magazine Carrefour, după ce s-a descoperit că peştele este contaminat cu bacteria Listeria. 

Cele două sortimente de somon au fost retrase din magazine

Mădălina Chiţac, reporter Observator: "S-a descoperit prezenţa bacteriei Listeria în somon, o bacterie despre care ştim că este extrem de periculoasă şi care îi afectează, în special, pe cei care au sistemul imunitar scăzut, dar şi pe femeile însărcinate.

Vorbim despre un anumit sortiment de somon, somon file norvegian afumat, care e produs de compania Auchan Fish şi care se vindea în lanţul de magazine Carrefour. Sunt mai multe loturi cu probleme, loturi care au fost deja retrase de la comercializare, am luat şi noi legătura cu

Pe acelaşi subiect

reprezentanţii companiei Carrefour, dar până în prezent nu avem un raspuns concret legat de cantitatea de produse care a fost retrasă de pe rafturi.

Ce pot face persoanele care au consumat somonul contaminat

Mădălina Chiţac, reporter Observator:  În cazul în care aţi cumpărat acest sortiment de somon, foarte important, nu îl consumaţi, îl puteţi arunca sau îl puteţi returna la magazin şi o sa vă primiţi banii înapoi, însă, în cazul în care aţi consumat deja acest somon, foarte important, dacă aveţi simptome, precum dureri de cap sau febra, ar trebui să vă prezentaţi la un medic." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Somon contaminat cu Listeria: ce pot face românii care au consumat produsul. Primele simptome sunt durerile de cap şi febra