Antena Meniu Search
x
LIVE

DNA: Sorina Pintea a exclamat ”Super tare”, când au fost trimiși banii pentru care e acuzată de mită

DNA vine cu precizări în dosarul de corupție pentru care Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Procurorii spun că fostul Ministru al Sănătății, acum director de spital din Baia Mare, a cerut 7% din valoarea unui contract.

De Redactia Observator la 29.02.2020, 21:38
Sorina Pintea susține o conferință
Sorina Pintea ar fi cerut 7% din valoarea unui contract - Inquam Photos/Octav Ganea
  • Sorina Pintea a luat mită 10 mii de Euro în decembrie.
  • Restul de 120 de mii de lei i-a primit în februarie.

DNA vine cu precizări în dosarul de corupție pentru care Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Procurorii spun că fostul Ministru al Sănătății, acum director de spital din Baia Mare, a cerut 7% din valoarea unui contract pe care o firmă urma să-l încheie cu unitatea sanitară. ”Super tare”, ar fi exclamat Sorina Pintea, când a aflat că i-au fost trimiși 120 de mii de lei, declară anchetatorii.

Dosarul în care Sorina Pintea e acuzată de mită pornește de la un contract pe care spitalul din Baia Mare, pe care ea îl conduce, urma să îl încheie cu o firmă. Potrivit DNA, contractul se referă la “proiectarea și executia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”.

Procurorii spun că Sorina Pintea ar fi cerut, într-o discuție purtată miercuri cu un intermediar, un procent de 7% din contract. Conform DNA, 10 mii de Euro i-a primit deja în decembrie, iar fostul ministru al sănătății urma să primească și diferența de 120 de mii de lei.

”În data de 26.02.2020 cu ocazia întâlnirii dintre cei doi, (.....) i-a pretins (.....) un procent de 7% din valoarea contractului pe care (.....) l-a avut încheiat în asociere cu o altă societate comercială cu SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BAIA MARE, procent ce i-a fost comunicat de inculpata SORINA PINTEA, arătând că a primit deja de la (.....) 10.000 de euro”, transmit anchetatorii.

Pe 28 februarie, procurorii DNA i-au organizat Sorinei Pintea un flagrant chiar în Spitalul Județean Baia Mare și au acuzat-o că a primit mită.

”Inculpata SORINA PINTEA a exclamat chiar ”super tare” după ce a aflat că (.....) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, după ce a aflat că (.....) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (.....) îi comunică SORINEI PINTEA faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, SORINA PINTEA confirmă spunând “da”, mai spun anchetatorii.

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. ”Privarea de libertate a inculpatei PINTEA SORINA este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, au precizat procurorii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » DNA: Sorina Pintea a exclamat ”Super tare”, când au fost trimiși banii pentru care e acuzată de mită