Antena Meniu Search
x

Video Soția bărbatului din Galați care a devastat 5 mașini se teme de moarte: "Are tulburare delirantă. Voia să mă omoare"

Bărbatul din Galaţi care a distrus şi incendiat cinci maşini fusese externat de curând de la Psihiatrie. A ajuns acolo după ce şi-a ameninţat soţia că o ucide. Ieşit din spital, nu şi-a mai luat tratamentul. Femeia acuză acum medicii că au tratat cazul superficial şi l-au lăsat să plece acasă. Este drama din familiile celor cu astfel de probleme care se tem că autorităţile intervin abia când se întâmplă o nenorocire. Individul periculos a fost arestat pentru 30 de zile.

de Adrian Obreja

la 26.01.2024, 22:24

Vezi și
  • Îţi pare rău de ce ai făcut?
  • Da, bineînţeles!

Sunt regrete tardive, în care soţia nu mai crede. A trecut prin clipe de groază în timp ce-şi lua cei trei copii de la grădiniţă. În imagini se vede cum individul, turbat de furie, intră în maşina femeii, parcată în faţa creşei. 

  • Adrian Obreja, reporter Observator: Planul bărbatului era să facă cât mai mult rău, acesta lovind maşina soţiei de mai mult eori până când a băgat-o aici în şanţ. Cumnata a reuşit să iasă, dar a fost şi ea rănită.

Soția bărbatului din Galați bolnav psihic, la un pas să fie ucisă

Pe acelaşi subiect

Soţia iese terifiată din creşă. E la un pas să fie călcată. Speriaţi, şi cei mici asistă la scenele şocante. 

  • Soția bărbatului: M-a urmărit, eu eram la sora mea şi ne-am intersectat. Cu o seară înainte m-a ameninţat. Îşi planificase toate chestiile astea, are tulburare delirantă. Voia să mă omoare.

După ce îşi sperie de moarte familia, bărbatul goneşte spre casa primarului, îi loveşte două maşini şi termină cursa nebună în poarta fraţilor săi, unde incendiază două autoturisme. 

  • Primar Barcea: Dacă nu se vor lua măsuri, este posibil ca lucrurile să se repete. Dacă statul nu va găsi o soluţie.

Bărbatul a fost internat la sfârşitul anului trecut la Pshiatrie la Tecuci. Externat, n-a mai luat tratamentul prescris şi a recidivat. Speriată, soţia a cerut din nou ajutorul. Zadarnic.

  • Soția bărbatului: Am chemat poliţia, ambulanţa, luaţi-l că are probleme psihice, nu îşi ia tratamentul, e un pericol pentru mine! Am dat de o doamnă doctor... că ea nu este psihiatru, nu este consultant de familie şi a părăsit incinta spitalului. Persoanele astea cam scapă basma curată. 

De frică, femeia a solicitat ordin de protecţie

Autorităţile spun că, de multe ori, în astfel de cazuri, sunt depăşite de legislaţia greoaie a sănătăţii mintale.

  • Josani Vitalie, lider sindicat poliție Diamantul: Ca o persoană să poată fi trasă la răspundere, trebuie să aibă discernământ. Aici vorbim de cazuri medicale clare. Poliţia este depăşită.

Conform procedurii, pacienţii în criză sunt duşi la cel mai apropiat spital de boli psihice. Sunt trataţi o perioadă, apoi externaţi. După care, nimeni nu îi mai urmăreşte. 

  • Claudiu Ionuș, director medical Spital Psihiatrie Galați: Dacă expertiza medico-legală arată faptul că pacientul suferă de o tulburare pshică în care discernământul este abolit, recomandăm instanţei internarea nevoluntară. În cazul în care se infirmă există posibilitatea ca pacientul să răspundă conform încadrării juridice. 

 Poliţiştii vor să mai stabilească dacă bărbatul care a distrus cinci maşini a băut sau s-a drogat înainte de a face dezastru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Soția bărbatului din Galați care a devastat 5 mașini se teme de moarte: "Are tulburare delirantă. Voia să mă omoare"