Antena Meniu Search
x

Soţia unui tânăr internat în spital, cu coronavirus: "Pentru testul de la Matei Balş, nici până în ziua de azi nu l-a sunat nimeni. La privat, în 3 zile" (Video)

779 de români au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Nu avem motive de bucurie. S-au făcut foarte puţine teste comparativ cu zilele trecute, aşa că rata de îmbolnăvire a sărit de 11 la sută. Familia unui pacient infectat acuză Direcția de Sănătate Publică, una din instituţiile cheie în gestionarea epidemiei, că nu i-au comunicat nici până acum rezultatul testului.

de Redactia Observator

la 10.08.2020, 21:12

Vezi și
  • 779 de români s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.
  • Rata de îmbolnăvire cu noul coronavirus a sărit de 11%.

Bogdan a început să se simtă rău imediat după ce s-a întors de la mare. S-a gândit că e posibil să se fi infectat cu noul coronavirus aşa că a mers să se testeze la Institutul Matei Balş. 

După ce i-au prelevat probe, medicii l-au trimis acasă. În aceeaşi zi, a făcut un test şi într-un spital privat. 

Soția pacientului: A primit rezultatul de la particular în trei zile, fiind pozitiv. Iar de la Matei Balş, nici până în ziua de astăzi nu l-a sunat nimeni. Nici Direcția de Sănătate Publică, nici cei de la Matei Balş.

Soţia pacientului spune că bărbatul a sunat de mai multe ori la DSP. I-a răspuns un angajat după câteva ore şi i-a spus să trimită un mail la care vor răspunde. A doua zi, starea tânărului s-a agravat şi a sunat la 112. A fost internat de urgenţă, dar nici până azi, acuză familia lui, DSP nu l-a informat care este rezultatul testului său. 

Soția pacientului: M-am testat şi eu acum şapte zile, duminică, şi nici până în ziua de astăzi nu am aflat rezultatul. Dar m-am împrietenit cu o asistentă de acolo - tot la Matei Balş am fost - şi mi-a dat rezultatul, fiind negativ.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Bucureşti nu au comentat până acum acuzaţiile. 

Între timp, medicii atrag atenţia că numărul pacienţilor şi al anchetelor pe care le vor avea DSP-urile de făcut va creşte pentru că nu am atins vârful. Chiar dacă azi am avut doar 779 de cazuri noi, rata de îmbolnăvire e încă foarte mare, 11,79%. 

Spitalele rămân de la o zi la alta fără locuri. 

Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: În acest moment, nu mai avem niciun loc liber, mai avem doar patru locuri în Terapie Intensivă. A fost un weekend plin şi furtunos. Din ce în ce devine mai greu. Sunt cazuri severe şi foarte severe.

476 de pacienţi sunt internaţi acum la Terapie Intensivă, iar 29 de oameni au pierdut lupta cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Printre ei, un pacient tânăr care avea mai puţin de 29 de ani şi o asistentă medicală din Slatina care s-a infectat cu noul coronavirus în focarul de la Chirurgie. 

Femeia se pensionase în luna martie, dar a decis să continue activitatea în Spitalul Judeţean în baza unui contract pe perioadă determinată. 

În primele șase luni din acest an, în România au decedat în jur de 130 de mii de persoane. Cu aproape 6.000 mai puțin decât în prima jumătate de an 2019, arată datele oficiale. 

Atenţie, însă, puţin peste unu la sută din cauza covid. 

Premierul a anunţat că starea de alertă va fi cel mai probabil prelungită. 

Ludovic Orban, premierul României: Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă.

Încă o localitate se închide pentru două săptămâni. Satul Greci din județul Olt. Decizia a fost luată după ce a fost depăşit pragul de trei cazuri de covid la 1.000 de locuitori, iar riscul răspândirii virusului este greu de controlat. 

Este prima localitate din Oltenia în care se impune această măsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Soţia unui tânăr internat în spital, cu coronavirus: "Pentru testul de la Matei Balş, nici până în ziua de azi nu l-a sunat nimeni. La privat, în 3 zile" (Video)