Antena Meniu Search
x

Video "SPAima şoferilor" ar fi primit mită şedinţe de relaxare. Poliţistul considerat incoruptibil povestea în 2021 cum n-ar vrea niciodată "să păteze" uniforma

Agentul supranumit "Lupul", spaima şoferilor care trec prin judeţul Braşov, a fost reţinut. Poliţistul de la Rutieră care se lăuda că a refuzat mii de şpăgi, iar pentru acest lucru a primit placheta de onoare a Ministerului de Interne, este acuzat, alături de alţi trei colegi, de corupţie. Ar fi intervenit în sprijinul proprietarilor unui hotel din Poiana Braşov, iar în schimb aceştia i-ar fi oferit gratuit mai multe şedinţa la SPA.  

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.03.2023, 19:39

Vezi și

"Dacă ne putem înţelege, vă daţi seama că refuzul e categoric. Rog să rămână în autoturism până întocmesc documentele, Dacă ei insistă şi vin şi spun şi suma de bani atunci este momentul în care anunţ Direcţia Generală Anticorupţie. Niciodată nu trebuie să laşi impresia că ai putea fi corupt", spunea Cornel Sandu de la Poliţia Râşnov în 2021, când a fost întrebat de reporteri ce face în cazul şoferilor băuţi sau care au consumat substanţe interzise. Nu a lăsat impresia până acum, când mascaţii l-au reţinut. 

Agentul şef principal, Cornel Sandu lucrează de aproape 28 de ani în Poliţie, iar ultimii ani i-a petrecut la Poliţia Staţiunii Râşnov. A devenit cunoscut pentru modul în care îi simte pe şoferii băuţi sau drogaţi la volan şi pentru faptul că a refuzat în mod repetat mită de la aceştia. 

Şedinţe la SPA pe post de mită

Agentul este acuzat că ar fi intervenit pentru ca şoferul unui camion încărcat cu gresie şi faianţă care mergea la un hotel din Poiana Braşov să nu plătească permisul de liberă trecere. În schimb, echipa de fotbal la care juca fiul poliţistului ar fi încheiat mai multe contracte de sponsorizare cu unitatea de cazare. Iar el ar fi beneficiat de mai multe şedinţa spa. La audieri au mai ajuns un agent de la Poliţia Poiana Braşov, doi de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Braşov, dar şi două persoane acuzate de dare de mită. Acestea din urmă ar fi plătit sume importante înainte de examenul auto. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Radu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov: Mita era de 5 mii de lei, de la caz la caz, dublată şi de anumite avantaje materiale. Este vorba de examinare în teren, acolo era problema. Pot spune un caz, o persoană care a luat în aceste condiţii permisul, la 10 zile a făcut accident de circulaţie. 

Şapte persoane au fost reţinute în acest dosar de corupţie. Şoferii au fost surprinşi de acuzaţiile la adresa "Lupului".   

Şofer: El era cel mai corect, cum s-ar spune, între ghilimele. Toată lumea fugea de el.   

Şofer: Am rămas uimit că eu îl ştiam şi e corect. Faţă de mine, m-a oprit de trei, patru ori, a fost foarte corect. 

Oficial, Inspectoratul de Poliţie Braşov nu a făcut nicio declaraţie legată de dosarul profesional al poliţistului de la Râşnov. 

"Colegii îmi spun ''Lupul'', probabil că datorită numărului mare de infracţiuni în flagrant delict pe care le-am constatat. Respect foarte mult această uniformă şi nu aş vrea niciodată să o pătez", spunea el în 2021. 

Poliţistul Cornel Sandu fusese recompensat cu placheta de onoare a Poliţiei Române

Declaraţia, făcută pentru Observator, venea la scurt timp după ce Cornel Sandu era recompensat cu placheta de onoare a Poliţiei Române. Anul trecut, poliţistul primea şi titlul onorific "Pro Urbe", cea mai înaltă distincţie instituită de autorităţile locale.

Sterpu Ciprian, preşedinte ATOP: Dacă cumva, se va ajunge la momentul în care vom concluziona împreună că există o culpă, premiile, aşa cum au fost acordate, aşa se pot şi retrage. 

''Lupul de la Rutieră'' şi cei trei colegi ai săi vor ajunge în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "SPAima şoferilor" ar fi primit mită şedinţe de relaxare. Poliţistul considerat incoruptibil povestea în 2021 cum n-ar vrea niciodată "să păteze" uniforma