Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL! Colecţie vestimentară inspirată din epitafurile de pe crucile Cimitirului din Săpânţa

Unul dintre cele mai interesante obiective turistice din România este cimitirul din Săpânţa

de Redactia Observator

la 29.07.2015 , 20:44

Unul dintre cele mai interesante obiective turistice din România este cimitirul din Săpânţa

Dacă aţi ajuns acolo cu siguranţă i-aţi remarcat unicitatea, dacă nu sigur l-aţi văzut în poze sau la televizor. Am putea spune că artiştii de acolo au luat moartea în râs şi au creat cele mai vesele picturi care întruchipează viaţa celor decedaţi.

Plecând de la unicitatea acestui loc, doi desineri români şi-au dat mâna şi au creat o colecţie întreagă de rochii, salopete, bluze şi jachete care au imprimate pe ele epitafurile de pe crucile cimitirului vesel. Colecţia le-a cucerit rapid pe românce, dar şi pe britanice şi suedeze. 

Vezi și

Cimitirul din Săpânţa este un obiectiv turistic unic în lume care atrage anual milioane de turişti români şi străini. Doi designeri români s-au gândit să transforme epitafurile din cimitirul vesel în imprimeuri pentru rochii, fuste, bluze, salopete, pantofi şi s-a dovedit a fi un succes. Responsabilele pentru această idee inovatoare sunt Lana Dumitru, designerul român care locuieşte în Londra şi Alis Gheorghiţă pe care am găsit-o în atelierul ei de creaţie din Bucureşti.

Colecţia este un omagiu pe care Alis şi Lana îl aduc celebrului obiectivului de la Săpânţa. E drept că în cimitirul vesel culoarea predominantă este albastru, în timp ce în colecţia vestimentară a celor doi designeri găsim atât roz, cât şi galben. Imprimeul inedit şi autentic românesc a cucerit rapid vedetele din România. De exemplu, Delia a ales să poarte o rochie albastră cu multiple epitafuri.

Lana şi Alis nu s-au limitat la a imprima epitafurile doar pe haine, ci au creat şi câteva perechi de pantofi.

Deşi pare că imprimeurile Cimitirului din Săpânţa sunt ideale pentru sezonul cald, fetele pregătesc deja şi o colecţie de toamnă-iarnă cu aceeaşi temă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » SPECIAL! Colecţie vestimentară inspirată din epitafurile de pe crucile Cimitirului din Săpânţa