Antena Meniu Search
x

Video Spital județean, pe cale să rămână fără cardiologi. Și ultimii doi medici care mai țin în viață secția vor să plece

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău riscă să rămână fără medici. Cu toate că organigrama prevede şase specialişti, doar doi mai ţin urgenţele medicale şi gărzile, în situaţia în care zeci de cazuri grave sunt internate zilnic. Ba mai mult, cei doi medici rămaşi au anunţat conducerea că vor pleca din pricina volumului mare de muncă. 

de Redactia Observator

la 01.09.2022, 08:25

Vezi și

Cei doi medici care au mai rămas la secţia de cardiologie din Buzău au de gând să mai rămână până la întâi octombrie. Dacă nu vine nimeni în locul lor, secţia se va închide, iar pacienţii vor fi redirecţionaţi. "Suntem în curs să anunțăm și spitalele din județele apropiate că ne aflăm în situația în care nu mai putem acoperi activitatea pe secția de cardiologie și atunci urgențele sa fie trimise către ei", spune Ștefania Manolescu, director medical Spitalul Județean Buzău.

Medicii au plecat, pe rând

Unul dintre medici a anunţat că pleacă din motive ce ţin de familie. Al doilea vrea să demisioneze pentru că, de unul singur, ar avea parte de un volum prea mare de muncă. Acum conducerea spitalului se mai agaţă doar de ideea şansei. "Sperăm să avem și noi noroc cum au avut și alte spitale județene care s-au aflat în această situație ca și noi. Au închis secția de cardiologie și la o săptămână. Doi, trei au reușit să aducă trei medici deodată", adaugă Ștefania Manolescu, director medical Spitalul Județean Buzău.

Problema lipsei de cardiologi nu este doar una locală. "Există o problemă la nivel național, unde e o criză acută de medici care poate să acopere aceste secții de cardiologie", susține Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

Autorităţile judeţene spun că ar fi necesară o lege care să oblige medicii rezidenţi să lucreze o perioadă determinată de timp în spitalele din ţară. Pe parcursul acestui an au fost organizate mai multe concursuri de ocupare a unor posturi de medici specialiști, la Spitalul Judeţean din Buzău. Doar trei medici şi-au arătat interesul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Spital județean, pe cale să rămână fără cardiologi. Și ultimii doi medici care mai țin în viață secția vor să plece