Antena Meniu Search
x

Spitalul Universitar din Bucureşti ar putea fi militarizat

Unul dintre cele mai mari spitale din România, Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, ar putea fi militarizat. Cel puţin parţial. Trei secţii ale spitalului ar urma să fie transferate temporar sub comanda unor medici militari.

De Corina Matlinschi la 06.04.2020, 21:54
Vezi și
  • Spitalul Universitar din Bucureşti ar putea fi militarizat
  • Cel puțin trei secții ale spitalului ar putea fi preluate de medici militari

Unul dintre cele mai mari spitale din România, Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, ar putea fi militarizat. Cel puţin parţial. Trei secţii ale spitalului ar urma să fie transferate temporar sub comanda unor medici militari. Şi asta după ce managerul spitalului a cerut ajutor armatei.

Corina Matlinschi, reporter Observator: Pentru că într-o astfel de criză nu este loc de orgolii personale, este ceea ce a spus chiar managerul Spitalului Universitar de aici, din Capitală. Secțiile care ar urma să fie conduse de către trei medici militari sunt terapie intensivă, urgențe și chirurgie. Sunt secții extrem de importante în lupta cu covid-19. De ce s-a ajuns ca managerul să ceară ajutorul Armatei? Pentru că, spre exemplu, la Spitalul Universitar există patru secții de chirurgie cu patru șefi care nu au reușit să se înțeleagă între ei. Tocmai de aceea cererea a fost trimisă atât către Ministerul Sănătății, unde a și fost acceptată, și către Ministerul Apărării Naționale, de unde se așteaptă încă aprobarea ministrului Nicolae Ciucă. Vorbim deja despre un efect de domino, spunea chiar managerul spitalului. Dacă una dintre aceste secții se infectează, riscă și celelalte secții să pice. Și deja vorbim despre 35 de cadre medicale infectate aici, la Spitalul Universitar. Tot astăzi a fost luată o decizie importantă de către guvernul Orban. Mai precis, a fost o ordonanță de urgență prin care tot ceea ce ține de atribuții în ceea ce privește achiziționarea de echipamente medicale se va face doar de către unități militare, printre ele și Institutul Cantacuzino.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Spitalul Universitar din Bucureşti ar putea fi militarizat