Antena Meniu Search
x

Video Starea în care se află cei doi copii intoxicați cu paracetamol. Au băut o sticlă întreagă de sirop, crezând că este suc

Doi fraţi de doi şi cinci ani au ajuns la spitalul din Botoşani după ce au băut o sticlă întreagă de sirop pentru copii şi s-au intoxicat cu paracetamol. Medicii i-au transferat la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 03.05.2021, 14:59

Vezi și

Cursă contra cronometru pentru salvarea a doi copii intoxicaţi cu paracetamol.  Cei doi, un băieţel în vârstă de 2 ani şi o fetiţă în vârstă de 5 ani, au ajuns la spital după ce, lăsaţi nesupravegheaţi, au băut o sticlă întreagă de sirop pentru copii. Pentru că riscurile intoxicaţiei cu paracetamol nu sunt deloc mici şi nimeni nu ştia cât sirop au ingerat cei doi, medicii din Botoşani au solicitat ajutorul colegilor din Bucureşti. 

Copii sunt în prezent în grija medicilor din Capitală. Duminică, în timp ce se aflau la bunici, în Botoșani, cei doi copii au găsit sticla de sirop despre care au crezut că este suc, cel mai probabil, pentru că este un sirop pentru copii, cu paracetamol și cu gust de fructe. Și-au pasat sticluța până au terminat complet conținutul. Când bunica și-a dat seama ce au făcut a sunat-o pe mama copiilor care este cadru medical și aceasta a realizat care sunt riscurile la care sunt expuși cei doi. Micuții au fost duși mai întâi la Spitalul de Urgență din Botoșani, unde medicii au intervenit de urgență și le-au făcut spălături gastrice.

Dar pentru că nu se știa exact nici cât timp a trecut de la consumarea siropului, nici cantitatea ingerată au decis să fie transferați la București. Două ambulanțe cu medic au plecat duminică seară din Botoșani până la Iași. De aici au fost preluați de alte ambulanțe și dusi către aeroport. Un avion SMURD care a adus la Iași un pacient, a plecat apoi spre Capitală cu cei doi copii. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu încearcă să le mențină starea stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Starea în care se află cei doi copii intoxicați cu paracetamol. Au băut o sticlă întreagă de sirop, crezând că este suc