Antena Meniu Search
x

Staţia Piaţa Romană, preferată de sinucigaşi, construită în secret de frica Elenei Ceauşescu!

În 1985, staţia de metrou dintre Piaţa Victoriei şi Universitate era ştearsă de pe hartă chiar de către soţia lui Ceauşescu! Astăzi, Piaţa Romană este locul preferat al sinucigaşilor

În 1985, staţia dintre Piaţa Victoriei şi Universitate era ştearsă de pe hartă chiar de către soţia lui Ceauşescu! Astăzi, Piaţa Romană este locul preferat al sinucigaşilor

“Sunt prea multe staţii, mai răriţi-le!”, a ordonat Elena Ceauşescu atunci când a văzut proiectul tronsonului al doilea: Berceni-Pipera. Motivul este unul halucinat! Clasa muncitoare şi tineretul “au început să se îngraşe” şi aveau nevoie de mai multă mişcare, povestesc cei care au lucrat la construcţia metroului.

"Am primit comandă de la partid să excludem cel puţin o staţie din schemă, ceea ce ne era aproape imposibil pentru că şi-aşa erau puţine şi ne dădeau planurile peste cap, tehnic vorbind. Am decis să eliminăm, doar pe hârtie, staţia cea mai importantă, că ulterior să fim «obligaţi» s-o punem la loc. Este vorba de Piaţa Romană", a explicat Călinescu, actualul şef al direcţiei de Consultanţă Metroul S.A, conform Historia.ro.

În doar TREI LUNI staţia era gata!

În 1986, muncitorii săpau în secret în zona Romană fără a sulfa o vorbă despre asta nimănui. În spatele zidurilor, aceştia au săpat nişte galerii care urmau a fi transformarte în peroane. Acesta este motivul pentru care arată aşa şi 28 de ani mai târziu.

Bucureştenii s-au mobilizat trimiţând mii de scrisori prin care explicau de ce era atât de necesară staţia. După cutremurul din ’77, zona Magheru era foarte afectată şi exista pericolul unor prăbuşiri massive.

Ceauşescu, fascinat de metroul de la Viena

Construcţia metroului, nu a  fost nimic altceva decât o ambiţie personală a lui Ceuşescu, care a fost în Viena, a văzut, i-a plăcut şi a vrut doar să demonstreze că şi el poate. Nu a luat niciodată în calcul să dezvolte acest serviciu subteran.

Pasajul subteran a derutat-o pe Ceauşeasca !

După ce lucrările au fost demarate în mod oficial în zonă, proiectanţii au venit cu ideea construirii unui pasaj subteran în zona cinema Patria, pentru a defluidiza circulaţia după terminare.

Răspunsul la solicitare, venit din partea Elenei Ceauşescu, i-a şocat pe toţi: “De ce să facem, că nu circulă nimeni pe-aici?!”, a ţipat aceasta. Într-adevăr, atunci nu trecea nimeni pe-acolo, în afara coloanei prezidenţiale, a pompierilor şi a salvărilor, dar pentru că accesul era era restricţionat din cauza lucrărilor!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Staţia Piaţa Romană, preferată de sinucigaşi, construită în secret de frica Elenei Ceauşescu!