Antena Meniu Search
x

Video Staţiunile din România care oferă cazare "adults only": "Nu sunt copii, deci niciun ţipăt". Cât costă o noapte într-un astfel de hotel

Un concept extrem de popular în Vestul Europei prinde tot mai mult teren şi la noi în ţară. Unităţile de cazare exclusiv pentru turiştii peste 18 ani sunt tot mai populare la malul Mării Negre. În staţiunile aglomerate, cum ar fi Vama Veche sau Costineşti, turiştii au parte de linişte şi relaxare deplină în hoteluri sau glampinguri doar pentru adulţi. Ca să fie siguri că prind un loc, oamenii fac rezervări încă din iarnă.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 02.08.2023, 21:07

Vezi și

Atmosfera de vacanţă nu înseamnă doar agitaţie şi chicoteli. Ci şi relaxare în linişte deplină. Un astfel de loc găsim în Costineşti, una din cele mai populare staţiuni în acest sezon. Într-un glamping exclusivist, destinat doar adulţilor, oaspeţii găsesc relaxarea mult dorită. "Am ales acest concept pentru că am mai venit şi anul trecut. E ok, e linişte, ai şi verdeaţa asta aici, e foarte frumos", a declarat Mugurel, un tânăr din Dâmboviţa. "Nu ai nicio treabă, nu te deranjează nimeni, nu sunt copii, deci niciun ţipăt. Te linişteşti cu totul, cumva", spune Cătălina, iubita lui Mugurel.

Cât costă o noapte de cazare

"Adults only înseamnă locaţie fără copii. Punct. Unde primează liniştea, relaxarea. E un concept mai luxury", a declarat Sunay Abliz, proprietar glamping. În plin sezon, cazarea într-unul din cele 12 corturi costă 500 de lei pe noapte, iar turiştii au parte de confort ca la hotel. "Mi-a plăcut foarte mult conceptul de a sta sub un cer de stele. Mi-a plăcut liniştea care este aici. Şi pur şi simplu această viaţă fără copii, fără griji şi plină de relaxare", spune un turist din Craiova.

Şi în vama veche au apărut hoteluri doar pentru adulţi. Construită în stil mediteranean, de un alb imaculat, vila te duce cu gândul la insulele greceşti. Cei care aleg să vină aici se bucură de distracţia boemă a Vămii, dar şi de liniştea specifică locaţiei. "Vama Veche am ales-o pentru că este una dintre staţiunile noastre de suflet şi din tinereţe, iar acest concept tocmai pentru linişte", spune Pompilia Petre, turistă din Bucureşti. "În acest moment, toată vila este ocupată în totalitate. Rezervările încep din luna ianuarie, aşa, şi pe parcursul sezonului se pot face rezervări în limita locurilor disponibile", a declarat Soner Zecheria, administrator hotel.

În timpul săptămânii, cazarea în hotelul destinat exclusiv adulţilor costă 590 de lei pe noapte pentru două persoane, cu mic dejun inclus. În weekend, tariful creşte cu 100 de lei. Pe litoral, astfel de unităţi de cazare mai găsim şi în Mamaia şi Eforie Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Staţiunile din România care oferă cazare "adults only": "Nu sunt copii, deci niciun ţipăt". Cât costă o noapte într-un astfel de hotel