Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Statul ia în calcul intrarea pe piața asigurărilor auto, după intrarea în insolvență a companiei Euroins. CEC Bank a primit deja aviz

Intrarea în insolvenţă a companiei Euroins, care afectează milioane de şoferi, provoacă statul să revină la o idee mai veche - să intre pe piaţa asigurărilor auto prin CEC Bank, la care este acţionar majoritar. În prezent, statul este activ pe piața asigurărilor printr-o altă companie, dar fără să acopere și segmentul RCA. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 21.03.2023 , 15:55

În urma ieșirii de pe piața RCA a companiei Euroins au rămas aproximativ 3 milioane de șoferi. Polițele lor rămân în vigoare până când se va deschide procedura de faliment, însă în perioada următoare acești șoferi vor trebui să se mute la alte companii de asigurare.

Statul ia în calcul intrarea pe piața asigurărilor auto

Așa că în acest context este foarte posibil ca în viitorul apropiat să apară pe piața de asigurări o nouă companie, care să emită polițe RCA și care să fie controlată de statul român. Și în acest caz este vorba de societatea CEC Bank.

Vezi și

De altfel, această companie a primit la începutul acestui an un aviz de la Ministerul Economiei, așa că este posibil ca în perioada următoare CEC Bank să emită RCA pentru șoferii de la noi din țară. De asemenea, ideea statului de a plafona tarifele RCA pentru o perioadă de 6 luni, astfel s-ar reveni la prețurile din martie 2022. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Evenimente » Statul ia în calcul intrarea pe piața asigurărilor auto, după intrarea în insolvență a companiei Euroins. CEC Bank a primit deja aviz