Antena Meniu Search
x

Video Stau la oraş doar în buletin. Sute de oameni din Satu Mare duc o viaţă ca la sat: nu au gaze sau apă, iar primăria promite că va pietrui drumul

Plătesc taxe și impozite de oraș, dar trăiesc ca într-un cătun. Este soarta a zeci de familii din cartierul Sătmărel din municipiul Satu Mare. Aceștia nu au gaze naturale şi nici măcar sistem de canalizare sau apă potabilă. Nu mai vorbim de drumurile care nu au văzut niciodată asfalt. Ajunși cu cuțitul la os, sătmărenii și-au strigat astăzi nemulțumirile în fața primăriei. Autoritățile au venit cu o nouă promisiune. La primăvară drumul va fi pietruit. 

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 18:07

Vezi și

Maria este de șapte ani poștașul cartierului Sătmărel, iar zilnic, străbate cu greu drumurile care nu au văzut niciodată asfalt.  

Maria Zele, poștaș: Este un drum pe care toată ziua îl circul. Şi ăsta este încă un drum bun. Nu am mers pe alte drumuri, care-s mai rele. 

Sătmărenii au protestat astăzi în fața primăriei

Drumul, lung de aproximativ 10 kilometri, este plin de gropi. Șoferii fac slalom pentru a reuși să evite o eventuală vizită la mecanic. 

Pe acelaşi subiect

Reporter Observator: Cât de des reparaţi maşina pe acest drum?

Locatar: Pe acest drum, cam de 3, 4 ori pe an. 

Sătui de starea drumului, sătmărenii au protestat astăzi în fața primăriei. La un moment dat spiritele s-au încins, iar protestatarii au încercat să intre în primărie. În cele din urmă, primarul i-a primit pe protestatari la discuții. Acesta a venit cu promisiunea că în luna martie, drumul va fi pietruit. 

Dar problemele cartierului Sătmărel nu sunt singulare. Alți 30 de kilometri de drum din municipiul Satu Mare sunt de pământ.

Gabor Kereskenyi, primar Satu Mare: O parte din probleme deja sunt în curs de soluţionare. Mă refer la introducerea apei şi canalizării. Iar în ceea ce priveşte drumurile, mai întâi trebuie să aibă aceste drumuri reţele de apă şi canalizare şi ulterior putem să vorbim de modernizarea lor cu asfalt. 

Pentru a asfalta toți kilometri de drum de pământ primăria are nevoie de aproximativ 40 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Stau la oraş doar în buletin. Sute de oameni din Satu Mare duc o viaţă ca la sat: nu au gaze sau apă, iar primăria promite că va pietrui drumul