Antena Meniu Search
x

Steag roşu în sudul litoralului. Copii smulşi de valuri din braţele părinţilor, turiştii ignoră avertismentele

Este pericol de înec în tot sudul litoralului românesc. Chiar la această oră, în Eforie Nord sunt căutări disperate. Un bărbat a dispărut în larg, după ce s-a aventurat în valuri. E deznodământul unei zile cu mare agitată. Şi steag roşu arborat de salvamari.

Vezi și

Este pericol de înec în tot sudul litoralului românesc. Chiar la această oră, în Eforie Nord sunt căutări disperate. Un bărbat a dispărut în larg, după ce s-a aventurat în valuri. E deznodământul unei zile cu mare agitată. Şi steag roşu arborat de salvamari.

Eforie Nord, ora 18.00. Doi turişti dau alarma. Un bărbat a fost luat de valuri şi purtat zeci de metri în larg. Nu se mai vede. Apare o ambarcaţiune cu motor care patrulează în zonă. Nu se poate apropia prea mult de stabilopozi, din cauza valurilor. În tot acest timp, de pe mal, zeci de martori privesc operaţiunea. Poliţiştii şi medicii de pe ambulanţă aşteaptă şi ei un miracol. Este finalul unei zile în care salvamarii s-au chinuit din răsputeri să-i ţină pe turişti departe de apă.

Sunt mii de turişti pe plaja din Neptun care ignoră steagul roşu arborat de salvamari. Este pericol de înec din cauza valurilor şi a curenţilor de adâncime, foarte puternici.

De două zile, salvatorii duc o muncă de sisif. Scot, după lupte grele de convingere, turiştii din apă, însă aceştia se întorc după câteva minute.

Iar preţul inconştienţei îl plăteşte toată lumea.

Aseară, o fetiţă de 5 ani a fost salvată în ultima clipă.

A fost scapata de mama, lasata pe un colac, trasa dupa dig, in stanci, iar salvamarul a fost taiat pe piept, povestesc salvatorii.

Iar astăzi, un tată şi-a scos băiatul de 12 ani, purtat în larg de valuri. Epuizat, omul n-a mai avut putere să iasă la mal de unul singur şi a fost tras de alţi turişti, mai mult mort decât viu.

Cei mai vulnerabili sunt copiii. La o greutate de 25 de kilograme, un copil este dus spre larg aproape 100 de metri în mai puţin de două minute. Nu are nicio şansă, spun salvamarii care îi imploră pe părinţi să-i ţină pe plajă când marea este agitată.

Te ia curentul, nu mai ai nicio sansa, iti dai seama abia atunci cand nu mai poti iesi, intri in panica, sunt ultimele clipe ale lor. Sunt inconstietni purt si simplu nu-si dau seama de pericolul la care se expun, explica unul dintre salvamari.

În ultimii ani, cele mai multe cazuri de înec s-au înregistrat în staţiunile Eforie, Costineşti, Neptun şi Vama Veche.

Turiştii sunt păcăliţi de faptul că apa devine brusc adâncă. După doar câţiva paşi de la ţărm, are deja un metru adâncime. Dacă mai înaintează un pic, depăşeşte înălţimea unui adult. Iar curenţii creează valuri care depăşesc 2-3 metri.

În Eforie Nord, pericolul pândeşte la doar la 10 metri de mal. În schimb, în Mamaia, geamandurile sunt situate şi la 150 de metri de ţărm. În această vară, pe litoral au murit înecaţi 7 oameni, iar în sezonul trecut, peste 50.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Steag roşu în sudul litoralului. Copii smulşi de valuri din braţele părinţilor, turiştii ignoră avertismentele