Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cazul Pieleanu, în Comisia de Etică a SNSPA. Şase studente au reclamat că profesorul le-a hărţuit

După sociologul Alfred Bulai, a venit rândul profesorului Marius Pieleanu să răspundă la acuzaţii de hărţuire. Comisia de Etică a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative s-a reunit pentru a analiza cazul după ce pe numele lui Pieleanu, ar fi fost primite şase sesizări de la studente care au reclamat că le-ar fi hărţuit. 

de Mădălina Iacob

la 20.09.2024 , 13:38

Surse Observator au confirmat că această şedinţă din Comisia de Etică de la SNSPA s-a încheiat în urmă cu ceva timp şi că au fost discutate aceste acuzaţii de hărţuire care au fost depuse în numele profesorului Marius Pieleanu.

Cazul Pieleanu, în Comisia de Etică de la SNSPA

O studentă reclama că a fost atinsă de mai multe ori de acest profesor şi că încerca să o ia de mână deseori, altă sesizare vorbeşte despre misoginism. Pieleanu ar fi spus de mai multe ori la cursuri că femeile sunt incapabile.

Vezi și

Altă studentă pretinde că a fost invitată în biroul personal de către profesor pentru a-i acorda o notă pentru o anumită materie, a invitat-o în birou, însă aceasta a rămas în faţa uşii, iar profesorul i-a spus că o sfătuieşte să fie mai relaxată, în timp ce o complimenta în ceea ce priveşte aspectul său fizic. La următoarea şedinţă ar trebui să fie invitate şi reclamantele pentru a strânge mai multe probe în acest caz. În viitor ar trebui să fie invitat şi Marius Pieleanu pentru apărare. 

Pe acelaşi subiect

Profesorul urmează să îşi facă apărarea

Marius Pieleanu a declarat pentru Observator că nu are nicio informaţie despre Comisia de Etică şi că nu a fost invitat, dar că va avea un punct de vedere în momentul în care va fi informat. Despre interceptările apărute în spaţiu public, mai multe discuţii între el şi profesorul Alfred Bulai legate de aceste acuzaţii, chiar foarte recente, discuţii care au avut loc la începutul lunii august. Pieleanu spune că nu îşi aminteşte să fi vorbit despre aşa ceva cu Bulai, ba chiar că acesta vorbeşte foarte des cu acest profesor şi cu mulţi alţii.

Dacă mai are de gând să se întoarcă la SNSPA şi ne-a spus că vom avea acest răspuns în curând. Marius Pieleanu nu are nicio calitate în acest dosar. 

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Educaţie » Cazul Pieleanu, în Comisia de Etică a SNSPA. Şase studente au reclamat că profesorul le-a hărţuit