Antena Meniu Search
x

Video Steroizi produşi la un laborator din România, cu materie din China. Pastilele, vândute de antrenorii de fitness clienţilor, pot provoca boli grave

Un milion de euro profit au făcut traficanţii din primul laborator clandestin de steroizi descoperit în România. Un an de zile au livrat pastile şi prafuri în sălile de fitness din ţară şi din Europa. În fabrica din Bacău, poliţiştii au găsit materie primă pentru încă un milion de doze. Substanţele care pot provoca boli grave de inimă, rinichi şi ficat... îi ajutau pe traficanţi să trăiască în lux, spun procurorii.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.03.2023, 07:58

Vezi și

Laboratorul de steroizi i-a uimit pe anchetatori. Era foarte bine organizat şi aprovizionat, ca o fabrică. O cameră era plină cu aparatură pentru fabricarea anabolizantelor. În alta, zeci de cutii erau pregătite pentru expediere. 

Pastilele pot provoca boli grave

Şeful contrabandiştilor era un tânăr din Republica Moldova, absolvent al Facultăţii de Farmacie de peste Prut, spun poliţiştii. 

Materia primă venea din China. Ajungea prin servicii de curierat în Bacău şi era transformată în substanţe care cresc rezistenţa la efort şi masa musculară. Prin firme de curierat, erau vândute în România şi mai multe ţări din Uniunea Europeană. 

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu - reporter Observator: Substanţele anabolizante erau cumpărate în mod special de către antrenorii de fitness din mai multe judeţe din ţară care mai apoi le vindeau către clienţii pe care îi aveau la sălile de sport. Aceşti clienţi, la rândul lor, le comercializau către diverse cunoştinţe şi prieteni. 

După 37 de percheziţii în România şi Republica Moldova, procurorii au găsit în locuinţele suspecţilor peste 80 de mii de comprimate, flacoane şi fiole cu anabolizante. Plus o avere impresionantă: opt ceasuri de lux, cinci limuzine, şi sume mari de bani. 

11 suspecţi au fost reţinuţi noaptea trecută. Medicii şi antrenorii de fitness avertizează că steroizii de pe piaţa neagră sunt extrem de periculoşi. 

Dr Diana Cimpoeşu, UPU SMURD Iaşi: Principalele efecte secundare fiind la nivelul metabolismului colesterolului şi în consecinţă asupra sistemului cardio-vascular. Au efecte şi pe ficat şi pe rinichi. Au risc de evenimente majore cardio-vasculare mergând până la infarct miocardic acut cu riscul de deces.

Alin Betiuc, instructor fitness: E vorba să îţi schimbi stilul de viaţă, să începi să mănânci sănătos, să începi să vii în mod regulat la sală. Nu mai este vorba de sănătate când ajungi să consumi asemenea substanţe. 

Mirajul muşchilor umflaţi peste noapte ajunge la cel mai înalt nivel. România este a doua țară din lume după numărul de culturiști suspendați din competiţii pentru dopaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Steroizi produşi la un laborator din România, cu materie din China. Pastilele, vândute de antrenorii de fitness clienţilor, pot provoca boli grave