Video A fost descoperit primul laborator clandestin de produse anabolizante din România. Substanţele periculoase, vândute în ţară
Primul laborator de substanţe anabolizante din România a fost descoperit după o acţiune desfăşurată de DIICOT şi brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate. Au fost zeci de percheziții domiciliare în România și Republica Moldova, la o grupare care se ocupa şi cu vânzarea acestora.
Procurorii DIICOT Iași și polițiștii au efectuat 15 percheziții domiciliare în județele Iași, Bacău, București, Constanța și Sibiu pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în fabricarea și comercializarea în spațiul Uniunii Europene de substanțe anabolizante. Simultan, în Republicii Moldova, procurorii au făcut 22 de percheziții domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare moldovene încheiat cu sprijinul EUROJUST. La percheziții a fost descoperit primul laborator clandestin de produse anabolizante din România.
Anabolizante, fabricate şi vândute în România. Cât de periculoşi sunt steroizii
"Este vorba despre steroizi, substanţe care în mod normal sunt interzise pentru a fi comercializate şi consumate de către oameni, tocmai din cauza riscurilor ridicate asupra sănătăţii. În primul rând, provoacă dereglări hormonale severe, dar în acelaşi timp afectează sistemul cardio-vascular, putând să ducă inclusiv la deces. Dacă vorbim despre sportivi, devin cazuri de dopaj în cazul în care folosesc astfel de substanţe", spune Clara Mihociu, reporter Observator.
"Este primul laborator de creare a acestor substanţe descoperit vreodată în România. Acesta a fost găsit miercuri, în urma percheziţiilor, la Bacău. În total, s-au făcut 15 percheziţii în România, atât în Iaşi, cât şi în Bacă, Sibiu, Constanţa sau Bucureşti. În acelaşi timp s-au făcut 22 de percheziţii în acelaşi dosar şi în Republica Moldova, la persoane cu dublă cetăţenie", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.
Potrivit DIICOT, mai multe persoane cu dublă cetățenie română/moldovenească au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional organizat specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc. La audieri vor fi duse 11 persoane.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰