Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Stimulente acordate pentru tinerii care vor să aibă copii. Topul oraşelor în funcţie de suma acordată

O primărie din Timiș oferă câte 2.500 de lei pentru fiecare nou născut. Se întâmplă la Săcălaz, localitate unde se investeşte acum cel mai mult pentru încurajarea natalităţii. În orașe precum, București sau Timișoara, astfel de ajutoare au dispărut.

de Iulia Pop

la 23.11.2021 , 12:59

"Ajutorul este în principal pentru creşterea natalităţii. Pentru acordarea stimulentului financiar privind constituirea familiilor avem trei cereri. Aşteptăm și pentru cei mici, pentru copilași", a declarat primarul din Săcălaz.

Stimulente oferite în mai multe oraşe din ţară

În 2020, în Săcălaz s-au născut 122 de copii, iar în acest an, 66 de micuți. Autorităţile speră ca numărul naşterilor din 2021 să-l depăşeacă pe cel de anul trecut. In acest moment, stimulentele acordate de primaria Săcălaz sunt cele mai mari din ţară. 2500 de lei pentru fiecare naștere. 

Articolul continuă după reclamă

În tot acest timp, primăria capitalei și administrațiile de sector au renunțat la acordarea acestor stimulente. La fel și primăria Timișoara.

România stă prost la capitolul natalitate. Dare pandemia a schimbat puţin cifrele. În luna martie a acestui an s-au născut 14.000 de copii, cu 1.800 mai mulţi decât în februarie. Iar estimările arată că în acest an, numărul nou-născuților ar putea trece de 200.000, cu peste 40.000 mai mulţi decât în 2020.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Stimulente acordate pentru tinerii care vor să aibă copii. Topul oraşelor în funcţie de suma acordată