Antena Meniu Search
x

Stomatologi fără diplomă. Două femei din Arad, prinse că-şi făcuseră "cabinet" acasă şi decontau servicii medicale

Două femei sunt cercetate de polițiștii din Arad după ce ar fi exercitat profesia de medic stomatolog fără să fie autorizate în acest sens.

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 16:56

- Shutterstock

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au probat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Stomatologi fără diplomă

Din cercetările făcute a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, două femei din Arad ar fi exercitat profesia de medic stomatolog, fără a fi autorizate în acest sens, într-un cabinet medical, aflat la domiciliul acestora, fără informarea pacienților cu privire la aceste aspecte.

Articolul continuă după reclamă

Totodată, ar fi decontat servicii medicale printr-o instituție din Arad, cu care ar fi avut întocmite contracte, pentru care ar fi prezentat documente false, relatează Mediafax. De asemenea, s-ar fi conturat suspiciunea rezonabilă că serviciile medicale decontate nu ar fi fost prestate în realitate.

Pe acelaşi subiect

Prejudiciu de 110.000 de lei

Polițiștii au făcut, miercuri, percheziții la domiciliul și cabinetul medical al celor două femei, aflate în același imobil. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri și bunuri cu valoare probatorie, în vederea administrării acestora.

Prejudiciul estimat ca urmare a săvârșirii infracțiunilor este de aproximativ 110.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
V-aţi simţit vreodată epuizat din cauza termenelor limită impuse la serviciu?
Observator » Evenimente » Stomatologi fără diplomă. Două femei din Arad, prinse că-şi făcuseră "cabinet" acasă şi decontau servicii medicale