Antena Meniu Search
x

Video Student din Franţa, şocat de lipsa politeţii românilor. "Mă gândeam că fac ceva greșit"

Un francez povesteşte într-un videoclip de pe TikTok numit "Lucruri normale din România care m-au băgat în comă" despre cele mai bizare aspecte pe care le-a observat de când s-a mutat aici.

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 16:53

Student din Franţa, şocat de lipsa politeţii românilor. "Mă gândeam că fac ceva greșit"
Student din Franţa, şocat de lipsa politeţii românilor. "Mă gândeam că fac ceva greșit" - TikTok

Un tânăr francez venit în România pentru studii şi-a împărtăşit părerea despre ţara noastră şi a făcut o listă cu cele mai ciudate lucruri pe care le-a observat aici.

Primul lucru care l-au şocat pe francez au fost lifturile vechi din România.

"Eu deja aveam frică de lifturi înainte să vin în România. Aici lifturile vechi sunt foarte ciudate și îmi este frică de ele. Acum locuiesc într-un bloc nou și e mai bine. La început, am fost terorizat de lifturile vechi."

Un alt lucru observat de tânărul student este diferenţa dintre cât de politicoşi sunt francezii în comparaţie cu românii.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Politețea din Franța și politețea din România sunt două lucruri total diferite. De exemplu, în Franța dacă nu spui „bună ziua”, „mulțumesc” sau „la revedere” la magazin, ești cel mai needucat om din lume. În România, când spuneam „bună ziua” casierei, ea nu îmi răspundea sau se uita urât la mine. La început, mă gândeam că făceam ceva greșit, însă am învățat că în ceea ce privește politețea, avem viziuni diferite."

Un lucru bun pe care l-a remarcat francezul a fost grija pe care o au şoferii români la pietoni.

"Șoferii au foarte mare grijă la pietoni și la trecerea de pietoni. În România, pietonii sunt prioritari, în Franța nu prea."

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Student din Franţa, şocat de lipsa politeţii românilor. "Mă gândeam că fac ceva greșit"