Antena Meniu Search
x

Video DSP Suceava primește ajutor din partea studenților. Tinerii au reușit să aducă la zi anchetele epidemiologice

Direcţia de Sănătate Publică Suceava primeşte ajutor din partea studenţilor în anchetele epidemiologice. Zece studenți de la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava continuă să sprijine voluntar DSP în actualul context epidemiologic.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 29.12.2020, 09:40

Vezi și
  • Mai mulți studenți suceveni ajută DSP în anchetele epidemiologice.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Voluntarii au fost aleși pe sprânceană pentru că vorbim de bursieri. Acești tineri răspund la telefoane și sună mai departe persoanele care au intrat în contact cu cei depistați pozitiv la COVID-19. 

La Universitatea Stefan cel Mare a fost făcut și un centru de comandă cu ajutorul STS astfel încât să existe linii securizate.

Tinerii au reușit să aducă la zi anchetele cu care DSP Suceava era deja de foarte mult timp în urmă.

Prorectorul USV Mihai Dimian a afirmat, la Radio Top: "Voluntarii noștri sunt la datorie. Mai mult, am făcut un centru în Universitate și am colaborat cu Sistemul de Telecomunicații Speciale-STS pentru asigurarea legăturilor securizate. Astfel, putem desfășura la USV cel puțin anchetele epidemiologice COVID-19. S-a ajuns la zi cu anchetele, fiind recuperate întîrzierile". Voluntarii sunt de la Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană al Facultății de Educație Fizică și Sport. Ei primesc burse din partea Universității sucevene".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » DSP Suceava primește ajutor din partea studenților. Tinerii au reușit să aducă la zi anchetele epidemiologice