Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Studiu: În această vară românii din diaspora se vor întoarce în număr mare pentru a petrece concediul în ţară

După mai bine de un an în care, din cauza pandemiei, românii din diaspora nu au venit la fel de des acasă în vacanţă, vara aceasta pare a fi prilejul ideal pentru cei cărora le este dor de meleagurile româneşti. Un studiu recent arată şi că românii din diaspora nu se vor uita la bani şi vor fi dispuşi să cheltuiască oricât pentru a petrece un sejur estival plăcut.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.06.2021 , 17:09

După cum ştim, avem milioane de conaţionali care muncesc, ori chiar s-au stabilit definitiv în străinătate. Totuşi, pe timpul verii, marea lor majoritate revin pentru scurte perioade de timp acasă, în România.

Un studiu recent arată că, acum, după un an cu restricţii de circulaţie, 86% dintre români se aşteaptă ca rudele şi prieteniii lor care sunt plecaţi în străinătate să revină în ţară.

Mai mult decât atât, acelaşi studiu arată că românii consideră, în proporţie de 60%, că cei reveniţi în ţară vor cheltui între 1000 şi 1500 de euro pe durata şederii în România. Ba chiar, 26% cred că o familie ar putea cheltui chiar şi peste 2000 de euro.

Vezi și

43% dintre românii care au participat la acest studiu spun că au 1-2 membri ai familiei sau prieteni care vor reveni în România vara aceasta, iar aproape un sfert au mai mult de 3 rude sau prieteni plecați în străinătate despre care știu că se vor întoarce.

Cât despre motivele pentru care revin românii vara acasă, pe primul loc, spun peste 80% dintre români, este revederea familiei și prietenilor rămași în țară, pe care nu i-au văzut de mult, inclusiv din cauza pandemiei. Totuşi 49% dintre aceștia știu deja de la rudele sau cunoștințele lor de peste hotare că venirea acasă va fi şi şi pentru a-şi petrece concediul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Studiu: În această vară românii din diaspora se vor întoarce în număr mare pentru a petrece concediul în ţară