Antena Meniu Search
x

Video Sucevean, "îndrăgostit" de burgeri. În 2022, a comandat în medie doi şi jumătate în fiecare zi

Românii adoră burgerii! Anul trecut, au comandat online câte un hamburger la trei secunde. Printr-o singură aplicaţie s-au vândut 9 milioane de astfel de meniuri. Ca să profite de pofta românilor, patronii au inventat reţete noi: aşa au apărut burger de sushi sau burger cu şaorma.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 25.05.2023, 19:59

Vezi și

Burgerul, simbolul bucatariei Americane, începe să devină principalul fel de mâncare pe mesele românilor. Doar anul trecut, comenzile au crescut cu 40%, arată datele unei aplicaţii de livrări.

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Bugerii preferaţi ai românilor sunt clasicul cu vită, cel de pui sau cheeseburgerul. Cel mai probabil, preparatul american a apărut undeva în anul 1900, dar în România s-a făcut cunoscut după revoluţia din 1989.

Sucevean, "îndrăgostit" de burgeri

Oraşele în care s-au înregistrat cele mai multe comenzi de burgeri sunt Bucureşti, Constanţa şi Cluj Napoca. Vânzări mai mari au fost şi în Călăraşi sau Botoşani, unde s-au înregistrat, în medie, de 7 ori mai mulţi hamburgeri comandaţi decât în 2021. Cel mai mare fan al burgerilor este, însă, un sucevean, care a comandat, în medie, câte doi burgeri şi jumătate în fiecare zi.

Pe acelaşi subiect

Alexandra Dinovici, director general platformă de livrare: Românii comandă în general între şase şi opt seara, de obicei joia şi vinerea, deci sfârşitul de săptămână. Dar avem un record, pentru că pe 28 februarie, la ora 09:44 dimineaţa, am avut 253 de burgeri comandaţi pe minut. Iar reţetele s-au tot reinventat până au ajuns la combinaţii ce nu păreau posibile.

Dan Cismaş, proprietar burgerie: Am zis să ne folosim imaginaţia, să încercăm o shaorma burger, cu carne de pui, amestec de pulpă cu piept, usturoi. Pe lângă burger, mai am o pasiune, sushiul. Ne-a ieşit o chiflă din stickz rice, acel orez japonez, cu alge nori, cu somon proaspăt. Clienţii sunt încântaţi de ofertă. Îmi plac combinaţiile noi şi fresh. Sunt o alternativă bună la alte tipuri de mâncare.

Bogdan Zaharescu, director restaurant burgeri gourmet: Produse de calitate. Ingredientele sunt proaspete, sunt făcute în ziua servirii. Noi ne facem pâinea singuri, noi ne facem carnea singuri, adică avem brutărie, măcelărie. Asta ne garantează cumva revenirea clientului.

Cartofii prăjiţi şi o băutură răcoritoare completează meniul perfect al românilor care iubesc burgerii. Un prilej perfect pentru a-l savura va fi chiar duminică, pentru că în fiecare an, pe 28 mai, se sărbătoreşte Ziua Hamburgerului la nivel mondial. Cel mai probabil, spun istoricii, hamburgerul a fost inventat de un bucătar căruia i-a venit ideea să pună o bucată de carne tocată între două felii de pâine. Termenul "hamburger" vine de la numele oraşului nemţesc Hamburg, de unde au emigrat foarte mulţi germani în Statele Unite ale Americii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Sucevean, "îndrăgostit" de burgeri. În 2022, a comandat în medie doi şi jumătate în fiecare zi