Antena Meniu Search
x

Suma incredibilă cerută de doi gorjeni unui bărbat căruia i-au promis un post de şofer la ISU. Reacţia instituţiei

Doi gorjeni au fost reținuți pentru trafic de influență, după ce au cerut suma de 10.000 de euro de la o persoană căreia i-au promis o funcție de șofer la ISU Gorj.

de Redactia Observator

la 24.02.2023, 17:06

Suma incredibilă cerută de doi gorjeni unei persoane căreia i-au promis un post de şofer la ISU
Suma incredibilă cerută de doi gorjeni unei persoane căreia i-au promis un post de şofer la ISU - Profimedia Images

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus, vineri, reţinerea pentru 24 de ore, a două persoane, pentru trafic de influenţă, transmite Mediafax.

Un denunţător a sesizat că în iunie 2022, perioadă în care lucra la S.C. Minprest S.A., Rovinari, fiind coleg de serviciu cu unul dintre suspecţi, B.A., acesta l-a asigurat că îl va ajuta să promoveze concursul organizat de ISU Gorj pentru funcţia de șofer, întrucât cunoaşte foarte bine o persoană din conducerea ISU, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Suspectul B.A. a pretins martorului 10.000 de euro.

Denunţătorul s-a întâlnit cu B.A. şi cu un alt suspect, care avusese o funcţie de conducere în cadrul societăţii comerciale în care lucrau aceştia, iar V.A.C., în prezenţa lui B.A., i-a confirmat martorului denunţător că o cunoaşte foarte bine pe persoana cu funcţie de conducere din ISU Gorj.

Pe acelaşi subiect

A doua zi, denunţătorul a fost contactat de către B.A., care i-a spus că trebuie să se întâlnească din nou cu V.A.C., întrucât a discutat cu persoana nominalizată din conducerea ISU Gorj şi s-a rezolvat promovarea concursului, solicitându-i martorului denunţător suma de 2.000 de euro, bani care au fost remişi de către martorul denunţător suspectului B.A.

Cei doi suspecţi au primit suma de 7.000 de euro

Pe 10 august, cu o zi înainte de data stabilită pentru proba scrisă, martorul denunţător a fost contactat din nou de către B.A., care i-a solicitat ca în ziua examenului să aducă încă 3.000 de euro pentru a-i da lui V.A.C., care la rândul său să-i împartă cu restul comisiei de examinare.

După o zi, denunţătorul le-a mai dat celor doi 3.000 de euro, iar după susţinerea examenului a fost contactat din nou de către B.A., care i-a mai cerut încă 2.000 de euro. În aceeași seară, acesta s-a întâlnit cu cei doi suspecţi la o terasă din Târgu-Jiu și i-a dat lui V.A.C. suma de 2.000 de euro.

Cei doi suspecţi, care au pretins suma de 10.000 de euro, din care au primit suma de 7.000 de euro, sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă. Vineri au fost ridicate documente legate de concursul respectiv, organizat de ISU Gorj în anul 2022.

Reacţia ISU Gorj

"Concursul la care se face referire a fost validat, toate locurile au fost ocupate şi este regretabil că prin astfel de acţiuni percepţia despre meritele celor care au promovat poate sa fie una distorsionată. Totodată, este regretabil că din cauza unor astfel de persoane şi a articolelor de presa apărute, cetăţenii care îşi doresc sa urmeze o carieră în cadrul instituţiei noastre pot avea îndoieli despre corectitudinea acestor concursuri. Precizăm faptul că în cadrul instituţiei noastre toate concursurile sunt organizate şi se desfăşoară în condiţii legale, toţi candidaţii au şanse egale şi va promova, întotdeauna, candidatul care s-a pregătit cel mai bine! Toate promisiunile venite din partea oricărei persoane despre anumite favoruri pe care le poate obţine în cadrul unui concurs organizat de către instituţia noastră sunt false! ISU Gorj nu tolerează nicio abatere de la metodologiile de organizare a concursurilor şi nicio încălcare a prevederilor legale!", a transmis ISU Gorj, vineri după amiază, potrivit news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Suma incredibilă cerută de doi gorjeni unui bărbat căruia i-au promis un post de şofer la ISU. Reacţia instituţiei