Antena Meniu Search
x

Video Sunt cel puţin 300 de oameni, "loviţi" de virusul misterios din Râşnov. Autorităţile nu ştiu ce a provocat focarul de infecţie

Autorităţile sanitare nu au stabilit nici până acum din ce cauza s-au îmbolnăvit cei peste 300 de oameni din staţiunea Râşnov.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.07.2021, 08:42

Vezi și

Până în acest moment, cele mai multe dintre bănuieli se îndreaptă către calitatea apei potabile. Asta deşi există deocamdată concluzii parţiale în privinţa acestui subiect. Analizele microbiologice prelevate din apa potabilă din staţiunea Râşnov au scos la iveală faptul că nu sunt probleme din acest punct de vedere, însă rămân de făcut analizele care ar trebui să determine prezenţă, de exemplu, a norovirusului.

Pentru aceste analize, prelevările se fac abia astăzi şi se prelucrează la Bucureşti, la Institutul Cantacuzino. Cert este până acum că sunt peste 300 de localnici şi turişti contaminaţi, care au prezentat simptome digestive acute. Sunt 270 de pacienţi luaţi în evidenţele sistemului sanitar cu astfel de simptome, dar nimeni nu poate estima numărul celor care au luat tratament direct de la farmacie, fără a mai trece pe la medic.

Autorităţile spun că trebuie evitat consumul de apă potabilă din staţiunea Râşnov. Apa poate fi fiartă înainte de a fi consumată sau poate fi consumată apă îmbuteliată. De asemenea, legumele şi fructele trebuie spălate înainte de consum şi preparate termic, acolo unde posibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Sunt cel puţin 300 de oameni, "loviţi" de virusul misterios din Râşnov. Autorităţile nu ştiu ce a provocat focarul de infecţie