Antena Meniu Search
x

Video Super Rally 2023. Zeci de piloţi şi-au arătat îndemânarea la volanul maşinilor cu sute de cai putere. Un francez a câștigat titlul absolut al sezonului

Spectacol cu maşini de sute de cai putere în centrul Capitalei. Pe un traseu de doi kilometri în jurul Sălii Palatului, zeci de piloţi cunoscuţi şi-au arătat îndemânarea. Iar ploaia a făcut ca totul să fie şi mai palpitant. 

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 05.11.2023, 09:51

Vezi și

Ultima etapă a Super Rally, o competiție auto desfășurată doar în mediul urban, a adus la start nume cunoscute din automobilism. Mihai Leu a participat atât ca pilot, dar și în calitate de organizator al evenimentului. 

Mihai Leu, pilot și organizator: De multe ori oamenii sunt tentați să creadă că doar virajele strânse sunt periculoase, dar practic la curse toate virajele sunt periculoase, fiindcă în orice viraj de greșești, poate să se încheie cursa.

Simone Tempestini a sărbătorit al optulea titlu de campion național

Şi campionul naţional de raliu, Simone Tempestini, a luat parte la întrecere. 

Pe acelaşi subiect

Simone Tempestini, multiplu campion național de raliu: Suntem aici la București să sărbătorim al optulea titlu de campion național pe care l-am obținut în timpul acestui sezon. Am zis că de ce nu să trecem pe aici și să ne distrăm împreună cu fanii motorsportului.

La Bucureşti au ajuns şi aşi ai volanului din Franța, Belgia sau Italia. 

Claudiu Crăciunică, reporter Observator: Cei prezenți la start, în număr de 33, sunt 24 dintre cei care participă în mod curent, iar restul de 9 sunt wildcard-uri emise pentru piloți de top din campionatul național de raliuri. 

Campion a fost un francez, pentru a treia oară consecutiv

Un francez a câștigat titlul absolut al sezonului, pentru a treia oară consecutiv. 

Jerome France, triplu Campion Absolut Super Rally: Așa am zis că dacă reușesc să fiu campion și anul acesta mă retrag din campionat să las loc pentru alții și eu să mă ocup de altceva.

Evenimentul nu a fost destinat doar bărbaţilor. 

Cristiana Oprea, pilot de raliu: Suntem cu o mașină electrică, e o premieră națională, pentru că este prima oară când această mașină concurează în România, așa că am venit să ne distrăm și să ne petrecem ziua alături de prieteni.

Spectatorii, fascinaţi de cursele de la Super Rally

Spectatorii au savurat fiecare moment al curselor.

Tudor, spectator: Pe ploaie aici e mult mai greu decât e la coastă.

Reporter: Ai de gând și tu să te urci în curând la volanul unei mașini?

Tudor, spectator: Da, deja mă dau la karting, deci sunt ok. 

Următorul sezon Super Rally va debuta la Mangalia, în luna mai a anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Super Rally 2023. Zeci de piloţi şi-au arătat îndemânarea la volanul maşinilor cu sute de cai putere. Un francez a câștigat titlul absolut al sezonului