Antena Meniu Search
x

Zeci de suporteri ai Stelei sunt cercetați penal, după un conflict cu jandarmii la stația de metrou "Ștefan cel Mare"

Bătaie şi încătuşări ca-n filme la metrou. Mai mulţi suporteri stelişti au fost bătuţi de jandarmi în staţia Ştefan cel Mare. Au fost daţi jos din metrou şi puşi la pământ, spre stupoarea celorlaţi pasageri. Jandarmeria susţine că doi mascaţi ar fi fost loviţi anterior de ultraşii veniţi la Stadionul Dinamo pentru a se răfui cu galeria rivală. 

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 02.10.2020, 20:09

Vezi și
  • Întreaga poveste ar fi izbucnit de la un conflict între suporterii echipelor Steaua și Dinamo.
  • Suporterii Stelei au fost extrași cu forța din metrou.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Ora 15. Staţia de metrou Ştefan cel Mare. Un grup de suporteri stelişti se urcă într-un tren spre Piaţa Victoriei. Atenţie! Se închid uşile! Şi se închid. Dar, la intervenţia jandarmilor, se redeschid. 

Unul dintre suporteri este pur şi simplu aruncat din metrou. Mai mulţi sunt puşi la pământ şi imobilizaţi. De unde a pornit totul? 

Scandalul a început chiar înaintea meciului, aici, în fata stadionului, unde s-au strâns peste 150 de suporteri din ambele tabere, Dinamo şi Steaua. Jandarmii au încercat să-i separe şi atunci, spun forţele de ordine, suporterii ar fi sărit la bătaie!

Steliştii au coborât la metrou, dar jandarmii au venit după ei. 

Alexandru Iacob, Jandarmeria Capitalei: În momentul în care s-au îmbarcat în tren, suporterii au tras după ei doi jandarmi, după care uşile s-au închis.

Momentele foarte violente au fost în subteran, unde au intrat zeci de mascaţi după suporteri. I-au scos efectiv din trenul plin cu oameni şi i-au pus la pâmant sub ochii călătorilor speriaţi. 19 dintre ei au ajuns la audieri, după intervenţie.

În imagini se observă o femeie care fuge din metrou, îngrozită de scenele violente din subteran. 

Alexandru Iacob, Jandarmeria Capitalei: Ceilalţi călători erau expuşi riscurilor pentru că discutăm de persoane care s-au urcat având asupra lor arme albe şi materiale pirotehnice. 

Suporterii reţinuţi au fost ţinuţi minute în şir la pământ înainte de a fi duşi la Secţia de Poliţie. 

Alexandru Tofan, purtător de cuvânt Peluza Sud Steaua: Nici noi nu am fost foarte mulți. Am fost o mână de oameni. La început jandarmii au vorbit frumos, au spus să se aştepte într-un loc organizat acolo, că nu se întâmplă nimic, după care au chemat mai multe echipaje de mascaţi care aţi văzut ce s-a întâmplat. Probabil la metrou, şiindu-se că nu se poate filma, nu ai voie să filmezi la metrou, este intezis, probabil s-au gândit că nimeni nu va face un filmuleţ şi că abuzul lor nu va apărea public. 

31 de suporteri stelişti sunt cercetaţi pentru ultraj şi deţinere de materiale pirotehnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Zeci de suporteri ai Stelei sunt cercetați penal, după un conflict cu jandarmii la stația de metrou "Ștefan cel Mare"