Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Surse: Adrian Marţian ar fi fugit cu copiii în Serbia. Ar intenţiona să meargă în Rusia

Cazul dispariției copiilor omului de afaceri Adrian Marțian este departe de a fi rezolvat. Deși minorii s-ar afla cu tatăl lor, potrivit unei filmări, acesta i-ar fi scos din țară cu un TIR.

de Redactia Observator

la 17.10.2024 , 12:03

Surse judiciare au declarat pentru Observator că acesta ar putea fi în Serbia şi că cei trei fraţi ar fi fost trecuţi graniţa ilegal chiar de oameni din anturajul tatălui lor.

Filmul scoaterii celor trei copii din țară

Duminică, în jurul orei 11.30, copiii au văzuți într-un peco, într-o mașină care i-ar aparține controversatului om de afaceri Adrian Marțian, în apropiere de Porțile de Fier, la Dunăre. Erau însoțiți de un bărbat și de un șofer, cel mai probabil oameni din anturajul tatălui lor. Milionarul a sunat la poliție miercuri seara, în jurul orei 23.00, și s-a plâns de abuzurile statului român spunând ca va lua copiii în jurul orei 1-3 noaptea și apoi va pleca cu ei în Rusia. La ora 5 dimineața, acesta a trimis un video de pe același număr de telefon cu copiii la el în mașină. De data aceasta a refuzat să mai vorbească cu anchetatorii. În imagini, copiii povestesc că au văzut marea și ca oamenii din jurul lor vorbeau o limbă străină.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit surselor citate, poliția verifică dacă copiii ar fi fost scoși din țară ascunși într-un TIR.

Pe acelaşi subiect

DGASPC avea ordin să-i preia, dar i-a lăsat în grija bonei

În tot acest timp, apar detalii şocante în cazul celor trei copii ai afaceristului Adrian Marțian, dispăruţi în urmă cu două zile. De ani de zile, minorii sunt prinşi în războiul violent dintre părinţi, iar responsabilii statutului nu intervin pentru salvarea lor. În ziua dispariţiei, angajaţii DGASPC au avut ordin judecătoresc să-i preia pe cei trei fraţi, dar i-au lăsat tot în grija bonei.

"Am găsit trei fraţi foarte timoraţi, care din punctul nostru de vedere au participat la toate conflictele între părinţi. Le-am spus ca ei nu pot să ramână acolo, au refuzat categoric. Pentru aceşti copii nu este un mediu de dezvoltare acolo", a declarat Gianina Ianc, DGASPC.

Cu toate astea, i-au lăsat tot în grija bonei pentru că tatăl a contestat decizia. Asta deşi omul de afaceri avea interdicţie să se apropie de fosta soţie sau de copii la o distanţă mai mică de 100 de metri. "Copiii au drepturile lor, pot refuza, nu sunt obiecte să fie transportate cu forţa. Poliţia trebuie să fie cea care impune decizia de instanţă. Absolut, e un caz de răpire", crede Rareş Achiriloaie, preşedinte ANPDCA.

Mama copiilor, dar şi fiul cel mare al omului de afaceri merg pe aceeaşi variantă. "Eu aşa cred, că au fost luaţi de către tată şi duşi ca să nu se poate executa hotârârea de plasament care este executorie", spune Delia Bota, avocata mamei. "Cu siguranţă e o manevră organizată de câtre tatăl meu, Adrian Marţian", este de părere fiul cel mare al afaceristului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Surse: Adrian Marţian ar fi fugit cu copiii în Serbia. Ar intenţiona să meargă în Rusia