Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SURSE: Statele Unite ar urma să anunțe pe 15 octombrie ridicarea vizelor pentru români, din 2025

Autorităţile din SUA ar urma să anunţe, pe 15 octombrie, o decizie privind ridicarea vizelor pentru români, decizie care se aplică de anul viitor, din 2025, au precizat surse guvernamentale.

de Redactia Observator

la 24.08.2024 , 19:52

Guvernul României desfăşoară în această perioadă campania "Calificăm România" care vizează includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver.

Premierul Ciolacu a anunţat pe 18 iulie lansarea campaniei.

"Lansăm astăzi campania 'Calificăm România' şi ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm România în Programul Visa Waiver, având destinaţia de a călători în Statele Unite fără vize. Există o oportunitate uriaşă, valabilă doar până pe 30 septembrie. De aceea, rog toţi cetăţenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 şi cei care au avut o astfel de viză să aplice pentru reînnoirea vizei. Aşa vom atinge acea rată de refuz de maxim 3% şi sunt convins că, mobilizând cât mai mulţi români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize", a afirmat prim-ministrul, în şedinţa de guvern.

Vezi și

Programul Visa Waiver (VWP) este un program al Statelor Unite care permite cetățenilor anumitor țări să călătorească în SUA pentru turism, afaceri sau tranzit pentru o perioadă de până la 90 de zile fără a obține o viză.

Pe acelaşi subiect

Călătorii trebuie să obțină o autorizație electronică de călătorie (ESTA - Electronic System for Travel Authorization) înainte de a pleca spre Statele Unite. Acest proces presupune completarea unui formular online și plata unei taxe. ESTA este valabilă timp de doi ani sau până la expirarea pașaportului, oricare dintre acestea survine mai întâi.

Condiții importante pentru a beneficia de programul Visa Waiver

  • Călătoria trebuie să fie în scop turistic, de afaceri, sau tranzit.
  • Durata șederii nu poate depăși 90 de zile.
  • Pașaportul trebuie să fie electronic, cu cip încorporat (biometric).
  • Obținerea ESTA este obligatorie înainte de plecare.

Visa Waiver ar simplifica procesul de călătorie pentru cetățenii români, eliminând necesitatea de a obține o viză tradițională, dar este esențial să respecte toate cerințele programului pentru a evita probleme la intrarea în SUA.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » SURSE: Statele Unite ar urma să anunțe pe 15 octombrie ridicarea vizelor pentru români, din 2025