Antena Meniu Search
x

Sute de oameni au plâns în timp ce îl conduceau pe ultimul drum pe Ionuţ, preotul care a murit la doar 39 de ani într-un cumplit accident

Ionuț Miorcăneanu, preotul de 39 de ani, care a murit într-un cumplit accident rutier, a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni, dar şi de un sobor de 60 de preoţi, în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, miercuri.

de Monica Palade

la 01.10.2021, 17:15

Au curs lacrimi pe obrajii celor prezenţi, la dispariţia omului care le aducea alinarea prin cuvântului Domnului. Părintele Ionuț Miorcăneanu şi-a găsit sfârşitul duminică, după ce mașina în care se afla s-a izbit de un cap de pod.

Accidentul a avut loc pe drumul județean DJ 282 care face legătura între localitățile Hănești și Vlăsinești. Într-o curbă ușoară la dreapta, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat pe contrasens și a lovit un cap de pod.

Şoferul a suferit răni grave, iar medicii sosiţi la faţa locului au încercat în zadar să îl resusciteze. Pentru bărbatul de 39 de ani nu s-a mai putut face nimic. În urma sa au rămas cinci copii orfani de tată.

Azi nu e ieri, nici azi nu-i mâine,/În ploi de vară crește gerul/Din timp, cu lut, mă-mbracă eul/Mă naște viața, mă-nghite cerul

Pe acelaşi subiect

Vestea morţii sale a căzut ca un trăsnet printre credincioşi, care îi plâng moartea fulgerătoare. Cei mai mulţi i-au distribuit una dintre poeziile scrise chiar de el pe reţelele de socializare. Poemul se numește ”Ieri”:

Am vrut să bat în porți de stele

Să urlu-n lună, să-i dau foc

Dar rătăceam ca-ntr-o clepsidră -

Nisipul umed stă în loc.

Am vrut să prind în lanțuri veri

Să-nghit prin ceară lumânări

Dar mă certau crinii din curte,

Roși trandafiri rosteau ocări.

Aveam și aripi de lumină

Și ochii mari de infinit

Gustând din păpădie vântul

Mânjeam bătrânul antracit.

Azi nu e ieri, nici azi nu-i mâine,

În ploi de vară crește gerul

Din timp, cu lut, mă-mbracă eul

Mă naște viața, mă-nghite cerul!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Sute de oameni au plâns în timp ce îl conduceau pe ultimul drum pe Ionuţ, preotul care a murit la doar 39 de ani într-un cumplit accident