Antena Meniu Search
x

Video Sute de oameni, în Piața Victoriei pentru Sebi și Roberta. Protestul tăcut care a răsunat în sufletele tuturor: "E ușor de înțeles suferința, nu e a lor"

"Îmbracă-te într-un tricou alb şi vino să lupţi pentru siguranţa ta şi a oamenilor pe care îi iubeşti". Este sloganul emoţionant care a adunat ieri, în Piaţa Victoriei din Capitală, sute de oameni impresionaţi până la lacrimi de cei doi adolescenţi ucişi de Vlad Pascu, în accidentul de la 2 Mai. Deşi protestul a fost unul paşnic, mesajele oamenilor au răsunat în sufletele tuturor. 

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 08:56

Vezi și

Părinţi, bunici, prieteni, dar şi necunoscuţi impresionaţi de tragedia de la 2 Mai , au venit încă de ieri după amiaza să le facă dreptate celor doi adolescenţi ucişi de Vlad Pascu. La protest a participat şi Mihai Morar.

Mihai Morar: Vă mulţumim că sunteţi aici, pentru Sebastian, pentru Roberta şi pentru fiecare tânăr care moare pe şoselele din România.

Nu au lipsit nici pancartele, care au fost pline cu mesaje emoţionante

Nu au lipsit nici pancartele, care au fost pline cu mesaje emoţionante. Protestul paşnic a început cu 10 secunde de reculegere, timp în care, toţi cei prezenţi au privit spre cer. De la un microfon a luat cuvântul şi una dintre prietenele lui Sebastian şi Robertei. Alături i-a fost şi tatăl lui Sebastian, care, la auzul discursului emoţionant, nu şi-a mai stăpânit lacrimile.

Pe acelaşi subiect

Prientena celor doi tineri: Nu mi-am imaginat nicio secundă, că, firul acţiunii o să ne aducă în punctul în care o să planificăm un protest, plin de durere şi mâhnire, în care să cerem dreptate pentru el, pentru Roberta şi implicit pentru toţi cei cărora corupţia şi un stat incapabil le-a frânt aripile mult prea devreme.

Un alt moment, la fel de emoţionant, a fost când una dintre profesoarele lui Sebastian a luat cuvântul la microfon.

Profesoară: Am un băiat de aceeaşi vârstă şi efectiv am simţit că mi-a murit băiatul, pentru că Sebi era ca şi băiatul meu, era cel mai creativ de la noi.

"Justiţie, nu corupţie!"

Sute de oameni în Piața Victoriei pentru Roberta și Sebi

În ciuda eforturilor făcute de părinţii victimelor, procurorii nu au vrut să schimbe încadrarea dosarului penal din ucidere din culpă, în omor cu intenţie. Spre finalul protestului, toti cei prezenţi au aprins telefoanele pentru a "le transmite" un semnal de pace celor doi adolescenţi care au ajuns în ceruri.

Fată: E ușor de înțeles suferința părinților doar pentru că nu e a lor, poate.

Băiat: Vreau doar să se fac dreptate, să primească ceea ce merită.

La manifestaţie a fost prezentă şi mama Robertei. 

Reporter: Care sunt cele mai frumoase amintiri cu Roberta?

Mama Robertei: Când am fost cu ea la Brașov, am fost cu ea la Sibiu. Și când trebuia să meargă cu mine la Alba Iulia ea a ales marea.

Din cauza emoţiilor, tatăl lui Sebastian a fost scos din mulţime pentru că i s-a făcut rău, iar o ambulanţă a venit de urgenţă să-i acorde îngrijiri.

Chiar în ultimul podcast al lui Mihai Morar, acesta vorbea despre infernul prin care trece.

Tatăl lui Sebastian: Casa noastră este un cavou, o linişte, toata lumea, plângem pe la colțuri, să nu ne vedem unul cu altul. Eu în fiecare dimineaţă la ora 8 mă duc la Sebi sa îi tamaiez locul.

Protestul s-a încheiat înainte de ora 21. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Sute de oameni, în Piața Victoriei pentru Sebi și Roberta. Protestul tăcut care a răsunat în sufletele tuturor: "E ușor de înțeles suferința, nu e a lor"