Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 21 de ani din Suceava s-a spânzurat de frica închisorii

Cosmin Căilean, un tânăr de doar 21 de ani din comuna Ciprian Porumbescu, județul Suceava, s-a spânzurat de o grindă din șura părinților, speriat că va fi condamnat definitiv la închisoare într-un dosar în care fusese judecat pentru tentativă de omor.

de Redactia Observator

la 04.03.2019, 10:00

Cosmin Căilean, un tânăr de doar 21 de ani din comuna Ciprian Porumbescu, județul Suceava, s-a spânzurat de o grindă din șura părinților, speriat că va fi condamnat definitiv la închisoare într-un dosar în care fusese judecat pentru tentativă de omor.

Băiatul fusese condamnat la cinci ani și trei luni de închisoare, de Tribunalul Suceava, în primă instanță, după ce înjunghiase un alt tânăr într-un bar din localitate, ajutat de tatăl său.

Potrivit Obiectiv de Suceava, vineri seara, în jurul orei 21:00, Mihaela C. a sunat la 112 și a anunțat că și-a găsit fiul spânzurat în șură. 

Fusese consultat de un psihiatru

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că părinții tânărului se întorseseră acasă, în jurul orei 13:45, au vorbit cu băiatul, după care au plecat la magazinul din sat, pe care îl administrează. 

Două ore mai târziu, aceștia au revenit la domiciliu, însă nu l-au mai găsit pe Cosmin, crezând că este plecat la un vecin. 

Alerta s-a dat ceva mai târziu. Văzând că nu își poate contacta fiul telefonic, mama acestuia, împreună cu soțul, au început să-l caute prin împrejurimi. L-au găsit abia la ora 21, atârnând de o grindă, fără suflare.

Cosmin Căilean

Potrivit sursei citate, băiatul ar fi recurs la acest gest de frica sentinței ce urma a fi pronunțată.

Tânărul urma un tratament de specialitate, fiind consultat în luna ianuarie a acestui an de către un medic psihiatru.

Cadavrul nu prezenta semne de violență atunci când a fost preluat, în vederea efectuării necropsiei, de către specialiștii Serviciului de Medicină Legală. Procurorii au întocmit un dosar pentru "ucidere din culpă".

Urma să-și afle sentința definitivă pe 6 martie 2019

Pe 2 august 2016, agenții Secției 9 de Poliție Rurală Moara au fost anunțați de Adin S, prin 112, că în barul său a avut loc o altercație, soldată cu rănirea unei persoane. Mai exact, Iulian Zbarcea (20 de ani) l-a lovit în zona feței pe Cosmin Căilean, pe fondul unui conflict spontan, iar acesta din urmă și-a sunat tatăl, pentru a cere întăriri. Bărbatul a sosit imediat la fața locului și, împreună cu fiul său, l-a înjunghiat pe Iulian Zbarcea în zona spatelui. 

La locul incidentului a sosit o ambulanță, care i-a acordat primele îngrijiri medicale tânărului tăiat. La UPU Suceava s-a prezentat și Ilie – Cosmin Căilean, care în urma investigațiilor medicale a fost diagnosticat cu "contuzie piramidă nazală și plagă tăiată antebraț drept".

Tânărul spânzurat din comuna Ciprian Porumbescu

Conform sursei citate, în urma cercetărilor și a examinării medico-legale, s-a constatat că Iulian Zbârcea are leziuni ce ar fi putut fi produse prin lovire cu un corp tăietor-înțepător, având nevoie de 20-25 de zile de îngrijiri medicale. 

Procurorul de caz a decis punerea în mișcare a acțiunii penale asupra lui Cosmin Căilean, sub aspectul comiterii infracțiunilor de "tentativă de omor" și "portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase", precum și reținerea pentru o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

În urma procesului, Cosmin Căilean a fost condamnat la cinci ani și trei luni de închisoare, în toamna anului 2017, pentru tentativă de omor, alături de părinții săi, Constantin Căilean - un an și o lună de închisoare, și Mihaela Căilean - șapte luni de închisoare cu suspendare.

Sentința definitivă urma să fie pronunțată pe 6 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Un tânăr de 21 de ani din Suceava s-a spânzurat de frica închisorii