Antena Meniu Search
x

Video Tânăra care a născut în faţa spitalului vrea să meargă în instanţă. Bunica ei: "Este traumatizată. Îi era frică să nu moară şi ea şi copilul"

Tânăra de 24 de ani, care a născut în faţa spitalului din Urziceni, a fost externată împreună cu fetiţa. Cele două se simt bine. Însă, spune mama, trauma o va urmări tot restul vieţii. Între timp, apar noi dezvăluiri despre tratamentul de Ev Mediu din spital. Un medic a fost înregistrat în timp ce ţipă, umileşte şi jigneşte un pacient şi pe rudele acestuia. "Mori, ce dacă mori" îi spune doctorul unei femei care cere ajutor. Atenţie, vă avertizez, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional. 

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 20:05

Vezi și

Sunt imaginile care au revoltat o ţară întreagă. O tânără naşte pe trotuar în curtea spitalului fără niciun ajutor din partea medicilor sau asistentelor. Aşa a venit pe lume Sonia. O fetiţă care a trebuit să lupte încă din prima zi de viaţă. Azi, a fost externată împreună cu mama sa. Sunt bine amândouă. 

Bunica Soniei: "Este o minune de la Dumnezeu, ce n-a putut să facă un om. Te duci la urgenţe şi să nu-ţi acorde niciun ajutor, să nu-ţi dea niciun ajutor, să nu-ţi aducă nici măcar o pătură să învelească copilul. Bebeluşul este bine pentru că l-a ajutat Dumnezeu."

Pentru chinul prin care a trecut, tânăra vrea să dea în judecată spitalul. 

Bunica Soniei: "Ne-a spus doar: Eu vă sun la salvare, n-am ce să vă fac. Ne-a spus: Duceţi-vă la poartă că acolo vine salvarea. Pe doamna asistentă am trezit-o din somn. Este traumatizată. Îi era frică să nu moară şi ea şi copilul. Ea rămâne cu o traumă şi o frică." 

Pe acelaşi subiect

Managerul unităţii medicale, medicul şi asistenta care erau de gardă în această zi au fost sancţionaţi. Raportul DSP Ialomiţa a arătat că tânăra mamă nu a fost consultată de niciun medic, însă parafa lui a fost folosită pe fişa pacientei. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: "Structura spitalului e una, serviciile sunt altele. Nu vrem să închidem spitale. Şi oamenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale, nu de un loc unde să se ducă şi să nu găsească pe nimeni."

Alte cazuri şocante care au avut loc la spitalul Urziceni

În spitalul din Urziceni, astfel de cazuri nu sunt izolate. Într-o înregistrare şocantă, un medic ţipă şi înjoseşte un pacient.

Medic: "Ce aţi făcut doamnă pentru 56 frecvenţa? Ce aţi făcut? Mori bunică, ce dacă mori? Nu eşti nici prima nici ultima, toţi murim, nu trăim niciunul."

Pacientă: "Vă rugăm să ne duceţi acasă înapoi." 

Medic: "Da sigur, că am eu ambulanţă. Te duci cu ambulanţa, te duci pe picioarele tale."

Iar discuţia continuă pe acelaşi ton halucinant.

Medic: "Nu eşti în stare să te duci să ţi-o duci, atunci cumpără-i colivă."

Aparţinătorul unui pacient: "Nu pot să plec să o las acum aşa."

Medic: "Nu doamnă, o luaţi şi o duceţi unde ştiţi. Ţi-o duci şi ţi-o tratezi pe cont propriu, ţi-am spus unde să o duci, ţi-o iei de mână şi te duci, nu sunt eu datoare să ţi-o duc."

Aparţinătorul unui pacient: "E vie, nu e moartă, dă din mâini, dă din picioare, nu e în comă."

La acelaşi spital un bărbat cu dureri în piept a fost trimis acasă și a murit la câteva ore după externare. În urma acestor scandaluri, managerul spitalului a fost suspendat din funcţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Tânăra care a născut în faţa spitalului vrea să meargă în instanţă. Bunica ei: "Este traumatizată. Îi era frică să nu moară şi ea şi copilul"