Antena Meniu Search
x

Video Două cazuri şocante în aceeaşi noapte la Spitalul Urziceni: Femeia care a născut pe trotuar, lângă usă, şi tânăr trimis acasă ca să moară

România, ca un film de groază pentru propriii cetăţeni! O tânără mamă a fost filmată în timp că naşte pe trotuar, la uşa spitalului din Urziceni. A fost izgonită pentru că nu ar fi medici, se scuză conducerea pentru reacţia de Ev Mediu. Femeia era deja în travaliu când medicii au chemat Salvarea pentru a o trimite la un spital aflat la peste 60 de kilometri depărtare. Mai grav, în aceeaşi noapte, pe aceeaşi gardă, un bărbat care venise la Urgenţe cu dureri în piept, a fost trimis acasă şi a murit. În urmă cu puţin timp, Ministrul Sănătăţii a aunţat sancţiuni. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 01.08.2023, 12:13

Vezi și

Este imaginea cumplită a unui sistem medical care te reduce la statutul de subom. În România anului 2023, o gravidă naşte pe trotuar, în faţa unui spital, la doi paşi de un pat şi condiţii decente.

Imaginile venite pe Fii Observator sunt demne de Evul Mediu. Întinsă direct pe asfaltul din faţa Spitalului Municipal din Urziceni, o tânără de 24 de ani se chinuie în durerile facerii. A ajuns la camera de gardă în travaliu. Medicii îi spun tranşant că nu are cine s-o asiste şi n-au loc pentru ea. E gonită din spital, în timp ce o ambulanţă e chemată s-o ducă la Slobozia, la 60 de kilometri depărtare. HARTA!!! Nu mai apucă.

Primarul din Urziceni, în grija căruia este spitalul, dă vina pe lipsa de personal

Cosmina Balint, reporter Observator: Când a ajuns ambulanţa, femeia era întinsă pe jos chiar aici la intrarea în spital. Medicii nu au mai avut timp s-o pună pe targă, aşa că tânăra a născut pe trotuar.

Pe un trotuar rece, la lumina farurilor unei ambulanţe, învelită într-o pânză de plastic. Aşa a venit pe lume o fetiţă într-o ţară care se crede civilizată.

Martor: Nu mai putea femeia, i-a scos copilul. Era jumătate afară copilul. A pus-o doamna de pe Salvare pe un sac de plastic jos şi copilul l-a tras din ea şi l-a pus pe un sac de plastic. Nu vă primim că nu avem medici, e singura vorbă pe care o spun!

Ioan Tigheliu, director medical SAJ Ialomița: Capul copilului se vedea deja. N-au mai mişcat pacienta. Au acordat primul ajutor. Pacienta ar fi trebuit să aştepte la camera de primiri urgenţe, unde ar fi fost supravegheată corespunzător.

Primarul din Urziceni, în grija căruia este spitalul, dă vina pe lipsa de personal. Secția de ginecologie a fost închisă de mai bine de jumătate de an.

Sava Constantin, primar: Nu avem medici. Avem toate facilităţile, plătim transportul, chiriile, am plătit firme care să-i convingă să vină. Nu vin. Stau o lună, două pleacă. Aducem bani, facem proiecte, sunt milioane de euro pe care le investim.

Tânăra mamă ar avea dizabilităţi de vorbire şi auz.

Îl contrazic însă informaţiile de pe site-ul spitalului. Pe secția de obstretică-ginecologie ar fi 23 de paturi, cu doi medici şi şapte asistenţi. Inclusiv Ministrul Sănătăţii confirmă că avea cine să o îngrijească pe femeie. Doar că, acolo unde lipseşte empatia, nu poate suplini nimic: nici dotările, nici investiţiile, nici mai mulţi medici angajaţi.

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății: Puteau să fie asistaţi in interiorul spitalului, indiferent de specialitatea medicului de gardă. in conditii de siguranţă, nu improvizate. Eu cred că o demitere a managerului de către primarul din Urziceni eu cred că este morală şi potrivită.

Țoneanu Marian, medic: Starea era clar vizibil afectata, acuza dureri. se ţinea cu mâna de şold, a fost evaluata de asistenta de la triaj. Nu inţeleg de ce a ieşit din CPU.

Mai grav, tânăra mamă ar avea dizabilităţi de vorbire şi auz. Ministrul Sănătăţii a trimis Inspecţia Sanitară să facă verificări. S-au dat deja primele amenzi.

Mioara Comana, șefa Inspecției Sanitare de Stat: Doamna asistent trebuie să ceară investigații dee la medicul de gradă, asta nu s-a întâmplat. Colegii mei au sancționat managerul spitalului cu 4000 de lei, maximă pe persoană fizică. A fost sancționata doamna asistent tot cu 4000 de lei şi medicul de garda.

Un bărbat de 32 de ani a murit acasă, după ce a fost trimis acasă de la spital

Şirul erorilor inumane din spitalul Urziceni nu se opreşte aici. Tot azi-noapte, pe aceeaşi gardă, un bărbat de 32 a ajuns la urgenţe cu dureri grave în piept. Familia spune că tânărul ar fi fost tratat superficial şi trimis acasă. Câteva ore mai târziu, a murit.

Ianuș Daniela, manager: I s-a făcut un tratament, a stat câteva ore sub observație, a zis că se simte bine și că vrea să plece.

Imaginea dezumanizării din această dimineaţă ar fi doar vârful unui sistem putred, susţine un consilier local.

Adrian Peiu, consilier local primaria Urziceni: Avem un primar de 20 de ani care se comportă ca un vătaf. Managera de aici de la spital, cel târziu la ora 11 este beată. Este susţinută de primar necondiţionat. În spatele spitalului se construieşte un ambulatoriu, unde sunt câteva milioane de euro investiţi, toate sunt trecute prin firma de casă a domnului primar.

Poliţia a deschis două dosare penale pentru cele două cazuri grave de la camera de gardă a spitalului Urziceni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Două cazuri şocante în aceeaşi noapte la Spitalul Urziceni: Femeia care a născut pe trotuar, lângă usă, şi tânăr trimis acasă ca să moară