Antena Meniu Search
x

Tânără nevoită să nască acasă, după ce ambulanţa a rămas blocată în zăpadă, în Vaslui. Bebeluşul, purtat în braţe de medici jumătate de kilometru

O ambulanţă care trebuia să intervină pentru o femeie gravidă a rămas înzăpezită pe un drum din județul Vaslui. Femeia a fost nevoită să nască acasă, iar bebeluşul a fost ulterior preluat de cadrele medicale.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 10:07

Vezi și

O ambulanță solicitată de o femeie gravidă a rămas înzăpezită pe un drum din județul Vaslui. Până la urmă femeia a născut acasă, iar bebelușul a fost transportat de cadrele medicale, în brațe, aproximativ jumătate de kilometru.

Ambulanţă rămasă în zăpadă, în Vaslui

Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marți. Ambulanța Vaslui a fost solicitată să intervină la Mascurei pentru o gravidă aflată la a patra naștere. În misiune a fost trimisă o ambulanță din Bârlad care a rămas blocată în zăpadă. O șenilată a încercat să scoată autospeciala din zăpadă. În paralel, cadrele medicale au ajuns la domiciliul femeii cu ajutorul autorităților locale care au venit în sprijin cu un utilaj.

Femeia a născut acasă, asistată de cadrele medicale

Nașterea era declanșată, iar cadrele medicale au asistat gravida la domiciliu, aceasta născând un băiat sănătos. Peripeții au fost și pe drumul de întoarcere.

„Au încercat apoi să plece spre spital cu acel utilaj, au ajuns la ambulanță, între timp ajunsese și șenilata dar viscolul puternic nu le-a permis. A fost trimisă o a doua ambulanța SAJ B2 care a mers cât le-a permis drumul apoi au mers pe jos peste jumătate de km, au ajuns la prima ambulanță, au preluat în brațe nou-născutul, au reușit să ajungă înapoi la a doua ambulanță și în final au ajuns la Spitalul Bârlad În schimb, gravidă a rămas în prima ambulanță cu primul echipaj până când a fost deblocat drumul de utilajele de deszăpezire. Au ajuns acum câteva minute și ei la spital cu gravida”, au relatat reprezentanții SAJ Vaslui.

În total intervenția a durat opt ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Tânără nevoită să nască acasă, după ce ambulanţa a rămas blocată în zăpadă, în Vaslui. Bebeluşul, purtat în braţe de medici jumătate de kilometru