Antena Meniu Search
x

Video Tânărul care a produs accidentul în care a murit Gabriela Rîpan, prins cu 40 de kg de droguri în portbagaj. Tudor ar fi fost drogat în momentul tragediei din 2019

Tânărul acuzat în 2019 că a ucis o studentă de 20 de ani după ce ar fi condus sub influenţa substanţelor interzise a fost arestat pentru trafic de droguri. Acesta a fost prins în timp ce vindea 800 de grame de cannabis, iar în urma percheziţiilor, în maşina personală s-au descoperit peste 40 de kilograme de droguri. Alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi, printre ei şi mâna dreaptă a unui fost şef al Serviciul Antidrog Cluj. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.04.2023, 19:24

Vezi și

Poliţiştii DIICOT au făcut o captură uriaşă: 26 de kilograme de cannabis şi alte 18 kilograme de substanțe psihoactive, 3CMC - un drog sintetic extrem de periculos. După ce a consumat o astfel de substanţă, un adolescent de 16 ani din Argeş şi-a ucis cu sânge rece tatăl la începutul lunii martie. 

Cele 44 de kilograme de droguri au fost găsite în portbagajul lui Tudor Cîrje, un tânăr care a mai avut probleme cu legea şi cu drogurile.

Alex Prunean, reporter Observator: În momentul în care poliţiştii l-au prins în flagrant pe individ că vindea 800 de grame de droguri, se afla la volanul unui autoturism. Nu mai avea voie să conduca încă din 2019, când s-a izbit cu maşina de acest stâlp. Atunci, o tânară de 20 de ani, pasageră pe locul din drepta, a murit pe loc.

La patru ani distanţă de la teribilul accident de la marginea Clujului, locul este încă plin de lumânări şi coroane în memoria fetei moarte.

Pe acelaşi subiect

Tânărul nu a ţinut cont de viteză la momentul accidentului

La momentul tragediei, tânărul era şofer începător şi urcase pentru prima dată la o volanului maşinii puternice a prietenei sale. Ancheta a scos la iveală că Tudor Cîrje nu a ţinut cont de viteză, ar fi cuplat modulul sport al maşinii şi a decuplat sistemele de protecţie. Apoi a accelerat până la 150 de kilometri pe oră. Maşina a a derapat pe şoseaua plină de polei. Studenta a murit şi el a rămas fără un picior.

După accident au rămas multe întrebări fără răspuns: bărbatul a ieşit pozitiv în urma testării cu aparatul drugtest, însă, rezultatele la sânge n-au confirmat prezenţa unei substanţe interizise. Dosarul se judecă şi în prezent, iar Tudor Cîrje este cercetat pentru ucidere din culpă. Atunci, a negat constant că ar fi consumat droguri: "Oricât mi-aș dori în prezent să dau timpul înapoi nu pot și îmi asum in totalitate vina pentru uciderea din culpă a Gabrielei. Vă rog să-mi acordați o șansă și să-mi aplicați o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere, regret enorm cele întâmplate".

Părinţii Gabrielei sunt de atunci neconsolaţi şi vor dreptate. 

Ion Vasile Rîpan, tatăl fetei moarte: Nega cu vehemenţă că nu a consumat niciodată (n.r. droguri), că habar nu are ce sunt alea. Dânsul în noaptea respectivă (n.r. a accidentului) şi în general e un consumator de droguri, iar acum, prin ceea ce s-a întâmplat, s-a adeverit. 

Un nou termen în dosarul accidentului va avea loc în luna mai, iar o eventuală pedeapsă cu suspendare nu îl scapă de închisoare după captura uriaşă de droguri.

Cîrje ar fi avut doi complici, arestaţi şi ei

Cîrje ar fi avut doi complici, arestaţi şi ei. Adrian Groşan a fost acuzat de tâlhărie, lipsire de libertate și violare de domiciliu pe teritoriul Ungariei la începutul anului 2020. Şi e considerat mâna dreaptă a unui fost şef al Serviciului Antidrog Cluj, care îşi făcuse o reţea de așa-ziși detectivi particulari. Filmau, interceptau și spionau oameni bogați pe care mai apoi îi șantajau. Al treilea membru al grupării era Emil Horea Popa, bănuit într-un dosar de vandalizare a maşinii unui jurnalist. Ziaristul ar fi publicat mai multe informaţii din cazul morţii studentei Gabriela Rîpan. 

Cei trei indivizi sunt acum în arestul IPJ Cluj pentru 30 de zile sub acuzaţia de trafic de droguri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Tânărul care a produs accidentul în care a murit Gabriela Rîpan, prins cu 40 de kg de droguri în portbagaj. Tudor ar fi fost drogat în momentul tragediei din 2019