Antena Meniu Search
x

Video Târgurile de Crăciun şi-au deschis porţile: Nu au lipsit preparatele tradiţionale şi dulciurile

Veselie mare, aseară, în centrul Capitalei. Târgul de Crăciun s-a deschis din nou, după doi ani de pauză. Accesul se face cu certificat verde şi bilet, iar luminiţele şi decoraţiunile sunt de anii trecuţi, pentru economie. Chiar şi aşa, vizitatorii nu au stat să se uite la detalii şi s-au bucurat de timpul petrecut împreună. Târgurile de Cărciun s-au deschis, aseară, şi la Cluj-Napoca şi Sibiu. Aici, cursele în roţile panoramice au fost principala atracţie.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.12.2021, 10:30

Vezi și

În ritm de dans şi cu mult entuziasm. Aşa au sărbătorit aseară bucureştenii redeschiderea târgului de Crăciun din centrul Capitalei. Accesul s-a făcut cu prezentarea certificatului verde şi cu bilet. 

Lixandru Cristina, PR CREART: Preţul unui bilet care asigură o intrare pe zi la eveniment este de 5 lei la achiziţionarea online sau de 7 lei la achiziţionarea de la casa de bilete din locaţie.

Reporter-turistă: - Cum a fost atmosfera? 

- E drăguț. Toată lumea se distrează păstrând distanța pentru corona. 

Pe acelaşi subiect

Citește și: Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta

Liber la distracţie la Târgurile de Crăciun

Oamenii s-au distrat chiar dacă au observat că decoraţiunile şi luminiţele sunt cele de anii trecuţi. 

Vizitatori: Ne era dor de un targ de Craciun. Chiar daca nu se compara cu cel din anii trecuti din Piata Unirii, e perfect si acesta. 

- Frumos, da...luminitele mi se par asa un pic cam saracacioase in comparatie cu anii trecuti. Acum cu pandemia, bugetul mai redus.  

De la chioşcurile instalate în târg, cei prezenţi au putut cumpăra de la preparatele traditionale din carne de porc până la turtă dulce sau cozonaci.

Reporter-vizitator: Ce ai cumpărat din târg, cum a fost? 

Dulciuri, in mare parte. Vin fiert, ca tot românul. Si asteptam sa ne mai intoarcem inapoi. 

Şi la Cluj-Napoca a fost bucurie mare, la deschiderea târgului de Crăciun. Roata panoramică instalată aici a atras toate privirile. 

Alex Prunean, reporter Observator: 20 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii. Atat trebuie sa scoata clujenii din buzunar pentru o tura de 5 minute cu aceasta roata panoramica. Dar…de la 24 de metri inaltime, targul de Craciun isi arata adevarata lui splendoare.

Vizitatorii nu au avut decât cuvinte de laudă. "Ma bucur ca se tine. Anul trecut n-a fost, deci e foarte bine. Frumos, colorat, veselie, multa lume". 

Mihai Oprean, organizator: Au fost 2 ani foarte grei, si cred ca avem nevoie de o imbratisare, de un gand bun. Si cred ca despre asta as vrea sa fie targul de craciun anul acesta.

Şi la Sibiu, Piaţa Mare s-a transformat într-un tărâm de poveste. Pe lângă roata panoramică, oamenii s-au mai putut bucura şi de patinoar. Sute de turişti s-au bucurat de atmosferă.

Organizator: Va asteptam la Sibiu. Da, ne-a  fost foarte dor. Cred ca aceste evenimente ar trebui pastrate indiferent de situatie.

Alte târguri de Crăciun se vor deschide chiar de Ziua Naţională în Constanţa şi Braşov. Aici, pregătirile sunt pe ultima sută de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Târgurile de Crăciun şi-au deschis porţile: Nu au lipsit preparatele tradiţionale şi dulciurile