Antena Meniu Search
x

TAROM zboară în pierdere de 12 ani, iar semnele pentru 2020 nu sunt mai bune

Ani la rând de pierderi, plăți restante și o aeroflotă învechită. Sunt doar câteva dintre efectele dezastrului de la TAROM. Compania națională de zbor a încheiat un nou an pe minus, iar semnele pentru 2020 nu sunt mai bune, potrivit surselor.

de Redactia Observator

la 02.01.2020, 22:44

Vezi și

Ani la rând de pierderi, plăți restante și o aeroflotă învechită. Sunt doar câteva dintre efectele dezastrului de la TAROM. Compania națională de zbor a încheiat un nou an pe minus, iar semnele pentru 2020 nu sunt mai bune, potrivit surselor. În schimb, pasagerii spun că ar zbura mai des cu avioanele TAROM dacă ar avea legături directe spre anumite destinații, iar biletele ar fi mai ieftine.

2007 a fost ultimul an în care TAROM a zburat pe profit. În rest, sunt 12 ani de pierderi, în care unele curse erau efectuate cu doar câţiva pasageri la bord.

Este şi motivul pentru care anul trecut au fost închise mai multe rute. Printre ele, Sibiu-Stuttgart, Sibiu-Munchen şi Timişoara-Chişinău. 170 de milioane de lei ar fi pierdut compania în 2019, arată primele estimări.

Potrivit unui raport recent, costurile de funcţionare ale companiei TAROM înghit banii obţinuţi din vânzarea biletelor. Iar agenţiile din Europa creează cele mai mari probleme, mai exact pierderi de 2,5 milioane de euro într-un singur an. Cea din Paris, de exemplu, vinde doar patru bilete într-o singură zi.

De aceea, spun surse TAROM, câteva agenţii ar putea fi închise. În plus, nu sunt excluse nici concedierile. Doar la direcţia tehnică, de exemplu, TAROM are cu 19% mai mulți angajați față de competitori, mai arată raportul. Nu sunt singurele cauze care aduc pierderi. Compania plăteşte mai mult decât media pieței pentru kerosen, atât pe aeroporturile naționale, cât și pe cele internaționale.

TAROM a semnat achiziţia unor avioane noi, de tip ATR, cu 72 de locuri, care le vor înlocui pe cele vechi şi de două decenii. Reprezentanţii companiei nu au oferit un punct de vedere cu privire la pierderile uriaşe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » TAROM zboară în pierdere de 12 ani, iar semnele pentru 2020 nu sunt mai bune