Antena Meniu Search
x

Video Taximetriştii continuă protestele. Sunt nemulţumiţi de tarifele practicate de firmele de ride-sharing: "Tariful dinamic e o 'maimuţă' legalizată"

Continuă protestele taximetriştilor. Sute de şoferi din mai multe judeţe ale ţării au ieşit în stradă pentru a-şi spune nemulţumirile, în semn de solidaritate pentru colegii din Capitală, care sunt deja de o săptămână în grevă. Aceştia sunt revoltaţi de concurenţa neloială, pe care le-o fac platformele de transport alternativ. Taximetriştii cer schimbarea legislaţiei şi nu au de gând să se oprească până când guvernanţii nu vor lua măsuri.

de Redactia Observator

la 05.03.2024, 08:46

Vezi și

"Vrem Ordonanţa promisă!". A fost doar unul dintre mesajele care au stat pe buzele protestatarilor din vestul ţării. După ce au parcurs mai bine de 500 de kilometri pentru a-şi susţine colegii taximetrişti din Capitală, ieri, şoferii bănăţeni s-au întors în Timişoara şi au continuat să-şi strige nemulțumirile.

Protestele taximetriştilor au venit după o serie lungă de nemulţumiri

Protestele taximetriştilor au venit după o serie lungă de nemulţumiri. Una dintre ele ar fi cea a concurenţei neloiale pe care platformele de transport alternativ le-o fac. Protestele din Capitală le-au dat curaj şi taximetriştilor din Satu Mare. Sătui să fie defavorizaţi, şoferii de aici, vor ca numărul de licenţe care sunt emise companiilor de transport alternativ să fie egal cu cel al companiilor de taximetrie. Iar tarife preferenţiale în funcţie de aglomeraţie sau de condiţiile meteo sunt şi ele o problemă.

"Noi avem tarif de oraş, tarif extern şi tarif de noapte, atât. În schimb, ei au tot felul de tarife", spune un taximetrist. La Târgu Mureş, greva taximetriştilor a paralizat traficul din întreg oraşul. În plină zi, şoferii au fost nevoiți să circule bara la bară, după ce protesarii au ieşit să-şi spună nemulţumirile. "Neloială, mai ales din punct de vedere al tarifului dinamic, care e o maimuţă legalizată. Când sunt zece clienţi şi un taxiu pui 30 lei preţul, când sznt zece taxiuri şi un client, pui doi lei preţul", spune un taximetrist. Taximetriştii cer schimbarea legislaţiei şi nu au de gând să se oprească până când guvernanţii nu vor lua măsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Taximetriştii continuă protestele. Sunt nemulţumiţi de tarifele practicate de firmele de ride-sharing: "Tariful dinamic e o 'maimuţă' legalizată"