Antena Meniu Search
x

Video Taximetriştii au blocat traficul din centrul Capitalei, după ce negocierile cu Guvernul au rămas fără rezultat

Protestul taximetriştilor, haos pentru şoferii din Bucureşti. În a treia zi de proteste, pentru că negocierile cu Guvernul nu au dus la niciun rezultat, manifestaţia s-a mutat în Piaţa Victoriei. Taximetriştii ameninţă că vor bloca oraşul dacă nu se iau măsuri împotriva  platformelor de ride-sharing. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 28.02.2024, 20:16

Vezi și

Haosul a inceput in jurul orei 15, imediat după ce taximetriştii au ajuns în Piaţa Victoriei. Aveau autorizaţie să protesteze în Piaţa Constituţiei, însă li s-a părut că de acolo nu se aud revendicările, aşa că s-a umutat în faţa Guvernului. Poliţia rutieră a deviat traficul pe mai multe artere. 

Nemulţumirile oamenilor vizează platformele de ride sharing

Ana Grigore, reporter Observator: Traficul în Piata Victoriei a fost complet paralizat. Sunt sute de taximetrişti care au blocat complet şoselele şi spun ei, vor continua astfel şi în perioada următoare până când guvernanţii le vor rezolva revendicările.

Chiar şi cu intervenţia agenţilor de la circulaţie, traficul s-a transformat într-un coşmar. În plus, Societatea de Transport București a rerutat autobuzele liniilor 100, 205 și 381. 

Pe acelaşi subiect

Şoferi-reporter: Se circula foarte greu, dar e dreptul lor să protesteze.

- E o surpriză pentru noi ce se întâmplă, e foarte greu acum dar sper sa se deblocheze repede. unii mai şi muncesc.

- Spun că vor continua si zilele viitoare.

- Atunci chiar va fi o problemă. 

Nemulţumirile taximetriştilor vizează platformele de ride sharing.

Alin Popa, Asociaţie taximetrişti: Dorim în primul rând limitarea lor, cum suntem la taxi, patru taxiuri la mia de locuitori , la transportul alternativ dorim sa fie maxim doi. Să plătească taxe si impozite si inclusiv TVA. Nici măcar un leu nu au plătit niciodata.

Revoltaţi, spun că pot bloca oricând oraşul. 

Taximetrist: Nu e problemă, nu ne e frică, dar băieţii au ales o altă varianta de protest. Atata timp cat ne ameninta ca ni se fac dosare penale si că primim amenzi, băieţii se plimbă.  

Reprezentanții taximetriștilor au anunțat că vor intra în greva foamei, după ce Guvernul a cerut o lună pentru a le analiza revendicările. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Taximetriştii au blocat traficul din centrul Capitalei, după ce negocierile cu Guvernul au rămas fără rezultat