Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţepe cu vouchere la McDonald's: 'Nu daţi mai departe acest mesaj pe WhatsApp'

Românii au devenit din nou ţinta unei escrocherii online, de această dată 'premiul' fiind un voucher de 75 de lei la McDonald's.

de Redactia Observator

la 05.06.2018 , 15:17

Ţepe cu vouchere la McDonald's: 'Nu daţi mai departe acest mesaj pe WhatsApp' Ţepe cu vouchere la McDonald's: 'Nu daţi mai departe acest mesaj pe WhatsApp' - Facebook

Românii au devenit din nou ţinta unei escrocherii online, de această dată 'premiul' fiind un voucher de 75 de lei la McDonald's.

Specialiştii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au avertizat asupra noii campanii de scam şi au recomandat celor care primesc acest mesaj să nu completeze chestionarul din site-ul indicat în mesaj şi nici să dea mai departe mesajul.

"O nouă campanie de tip #scam, aceeași metodă folosită de infractorii cibernetici. Aceștia au copiat elemente din identitatea vizuală a McDonald's Romania și oferă 'vouchere' de 75 de RON clienților. Pentru a primi 'premiul' trebuie să distribui mesajul 'promoțional' prin aplicația WhatsApp către 30 de prieteni. REȚINEȚI faptul că astfel de concursuri/promoții trebuie să se regăsească inclusiv pe canalele oficiale ale companiei (site, social media), ceea ce nu se întâmplă nici în acest caz! #CERT #cybersecurity", se arată în avertizarea specialiştilor CERT-RO.

Articolul continuă după reclamă

Astfel de campanii de scam, fie ele pentru recoltarea de date personale, fie de retragere a unor sume de bani de pe cardurile românilor, au fost tot mai des întâlnite în ultima perioada şi au vizat companii de renume precum Adidas, Lidl sau Nike.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Ţepe cu vouchere la McDonald's: 'Nu daţi mai departe acest mesaj pe WhatsApp'