Antena Meniu Search
x

Video Termoenergetica s-ar putea trezi cu un val de procese, după avariile majore la conducte. Precedentul, stabilit chiar de Nicușor Dan

După valul de frig, vine valul de procese. Pentru că stau în case la rece şi plătesc bani grei pe metode alternative de încălzire, bucureştenii sunt hotărâţi să dea în judecată Termoenergetica. Culmea, printre cei care au stabilit precedentul este chiar Nicuşor Dan: pe vremea când nu era primar, spunea că se gândeşte să cheme în instanţă furnizorul din Capitală.

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 20:25

Vezi și

Plătesc căldura din calorifere, dar stau tot în frig. Deși temperaturile de afară sunt suficent de scăzute pentru a le fi furnizat agentul termic în instalații, mii de bucureșteni primesc în continuare căldură cu porția, în funcție de noroc.

Florian Ciurezu, președinte asociație proprietari: Am avut câteva zile caloriferele... hai să spunem amorțite... Sunt dezamăgit că nu am ce să le spun. Eu la rândul meu sunt mințit. Noi suferim și ajungem ca normalitatea să devină lux.

Avariile au lăsat zeci de mii de bucureșteni fără căldură și apă caldă, în pragul iernii

Numai în ultima lună, 17 avarii au lăsat mai bine de 1.150 de blocuri fără căldură și fără apă caldă. Aşa că mai multe asociaţii de proprietari au decis să dea în judecată Termoenergetica. Asta nu le va ţine de cald, dar le-ar mai putea acoperi din cheltuieli. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Cuculis, avocat: Întreruperea, spre exemplu, a furnizării agentului termic trebuie să fie făcută cu notificare prealabilă serioasă, de 7 zile. Nu poți să oprești căldura peste noapte. Oamenii s-au săturat și vor să meargă cumva în judecată.

Locatar: Ne-am alătura la un asemenea demers...

Mai ales că, pentru a simţi normalitatea pe pielea lor, îi costă scump. Mulți plătesc, în paralel cu sumele care ajung în conturile Termoenergetica, metode alternative de a se încălzi. Reprezentanții Primăriei nu sunt speriaţi că ar putea fi bombardați cu procese.

Claudiu Crețu, director Termoenergetica: În momentul în care cineva ne-ar da în judecată, singura soluție e să ne apărăm. E dreptul fiecăruia.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: Trebuiau să o facă acum 30 de ani, în opinia mea... Nu s-a făcut nimic 30 de ani, avem centrale din anii '60, avem conducte din anii '70-'80.

Culmea este că tocmai Nicuşor Dan a stabilit precedentul

La începutul anului 2019, pe vremea când nu era încă primarul Capitalei, acesta anunța că are de gând să dea în judecată compania RADET, actuala Termoenergetica, pentru situația dezastruoasă: "Am decis să dau în judecată RADET pentru că refuză să comunice informații publice, din dorința de a ascunde situația dezastruoasă în care se află regia, în urma lipsei de implicare și nepriceperii actualei administrații locale".

După trei ani, situația a rămas, însă, la fel de rece pentru mii bucureşteni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Termoenergetica s-ar putea trezi cu un val de procese, după avariile majore la conducte. Precedentul, stabilit chiar de Nicușor Dan