Antena Meniu Search
x

După ce a cerut ajutor de la Guvern, Ciucă îi transmite lui Nicușor Dan că "trebuie să-şi rezolve problema". Ce soluții propune premierul

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, la Parlament, întrebat despre solicitarea primarului Capitalei, Nicuşor Dan, privind un ajutor de la Executiv pentru rezolvarea problemei termiei în Bucureşti, că primarul "trebuie să-şi rezolve problema". "Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine", a mai spus Ciucă, precizând că soluţiile, în acest moment, sunt ridicarea planului de îndatorare sau bani de la buget, însă a doua soluţie nu o acceptă.

de Redactia Observator

la 15.11.2022, 16:14

Nicolae Ciucă, premierul României
După ce a cerut ajutor de la Guvern, Ciucă îi transmite lui Nicușor Dan că "trebuie să-şi rezolve problema". Ce soluții propune premierul pentru asigurarea termiei în Capitală - Hepta

"Este o problemă a autorităţii locale. PMB are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că acest lucru, eu personal, am chemat la discuţii pentru a rezolva problema termiei din timpul sărbătorilor de anul trecut. După aceea i-am invitat pe primar şi pe cei responsabili să vină să prezinte un plan concret prin care să rezolvăm această situaţie de sitem din Capitală", a spus premierul la Parlament.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marţi, că problema termoficării în Bucureşti s-ar putea rezolva prin ridicarea de către Guvern a plafonului de îndatorare a Primăriei Capitalei, soluţia unei susţineri financiare bugetare nefiind posibilă.

Datorii mari ale furnizorului de agent termic

Compania Termoenergetica are o datorie de 600 de milioane de lei faţă de ELCEN.

Pe acelaşi subiect

"Este o problemă a autorităţii locale. Primăria Municipiului Bucureşti, domnul primar are în responsabilitate să rezolve această problemă. (...) După aceea, văzând care este situaţia, l-am invitat pe domnul primar (Nicuşor Dan), împreună cu cei responsabili, să vină la Guvern şi să prezinte un plan concret prin care putem să rezolvăm această situaţie de sistem din Capitală. Până în momentul de faţă, soluţiile sunt fie să ridicăm noi plafonul de îndatorare, fie să dăm bani de la buget. Or, bani de la buget să-i dăm pentru o autoritate locală, care putea până în acest moment să rezolve problema, cu certitudine nu-i vom avea", a explicat prim-ministrul.

El a menţionat că sunt şi alte localităţi în ţară care sunt într-o situaţie financiară "mult mai dificilă" decât Capitala, care trebuie ajutate.

"Soluţia, în momentul de faţă, din punctul meu de vedere, este ridicarea plafonului şi să îşi rezolve problema la nivelul autorităţii locale", a transmis Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » După ce a cerut ajutor de la Guvern, Ciucă îi transmite lui Nicușor Dan că "trebuie să-şi rezolve problema". Ce soluții propune premierul